Σε 24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Κυριακή 1η Μάη

Πειραιάς. 48ωρη Απεργία Ναυτεργατών 13/12/2021
Πειραιάς. 48ωρη Απεργία Ναυτεργατών 13/12/2021 / Πηγή: ΠΑΜΕ

24ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από 00:01 έως τις 24:00, αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Μάη, τη μέρα της εργατικής τάξης, στη σημερινή συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ.

Στο κάλεσμά τους τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ αναφέρουν τα εξής:

«Σε συνθήκες εξέλιξης του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία με τη συμμετοχή Ρωσίας – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, τιμάμε την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά των εργατών του Σικάγου, που 136 χρόνια πριν, με τον αγώνα τους σηματοδότησαν για να κατακτήσει παγκόσμια η εργατική τάξη, 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες μόρφωση, 8 ώρες ανάπαυση.

Τιμάμε τους εργάτες της Πρωτομαγιάς της Θεσσαλονίκης του 1936, τους 200 εκτελεσθέντες Kομμουνιστές αγωνιστές από τους φασίστες Γερμανούς την 1η Μάη του 1944 στην Καισαριανή.

Επιθεωρούμε τις δυνάμεις μας, καθορίζουμε στόχους για να δυναμώσει η ταξική πάλη για δουλειά με δικαιώματα, ενάντια στις συνθήκες γαλέρας που επιδιώκουν να επιβάλουν εφοπλιστές, τραπεζίτες, βιομήχανοι με τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις τους.

Η προετοιμασία, η οργάνωση του απεργιακού αγώνα την 1η Μάη να αποτελέσει σταθμό, να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην ακρίβεια που λεηλατεί καθημερινά το πενιχρό εισόδημα των εργαζομένων, για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, για οργανικές συνθέσεις των πλοίων με βάση τις πραγματικές ανάγκες, για τα οξυμένα προβλήματα σε συνθήκες εργασίας, ανεργία, επαναπατρισμό, κοινωνική ασφάλιση, φορολογία, πιστοποιητικά – διπλώματα.

Στη συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΝΟ, οι εκπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων ανέδειξαν ότι ο γ.γ με τις ηγεσίες της πλειοψηφίας των ναυτεργατικών σωματείων, υπονόμευσαν την πρόταση να συμμετάσχουν εκπρόσωποι από το λογιστικό γραφείο και υπάλληλοι που απολύθηκαν από το λογιστήριο της ΠΝΟ, για διευκρινήσεις σε σχετικές επιστολές τους, οι οποίες κατατέθηκαν σε προηγούμενη συνεδρίαση της Ε.Ε.

Επανειλημμένα έχουμε αναδείξει ότι τα οικονομικά της Ομοσπονδίας δεν είναι αποσπασμένα από τη συνολική στάση της πλειοψηφίας, που συνεχίζει και διατηρεί τις συμφωνίες με τους εφοπλιστές έναντι αμοιβής. Μόνο για το 1ο τρίμηνο του 2022, είχαν έσοδα 1.936.520 ευρώ, υπονομεύοντας την εφαρμογή ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση, για όλους τους ναυτεργάτες από όποια χώρα και αν προέρχονται. Υπερασπιστές του κοινωνικού εταιρισμού και του αντιδραστικού καταστατικού, που υπηρετεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Την πρόταση για έκτακτο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για σοβαρά οικονομικά ζητήματα η πλειοψηφία την απέρριψε.

Καλούμε τους ναυτεργάτες να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία της 1ης Μάη και τις απεργιακές συγκεντρώσεις, να δώσουν δυναμικό «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στον Πειραιά, στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, στο Πασαλιμάνι, στις 11 π.μ.

Ελπίδα η πάλη των λαών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια και πολέμους».

Δείτε ακόμα...