Σε απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης μένουν φαντάροι σε μονάδα στο ΚΕΠΒ ΘΗΒΑΣ

Στρατιώτες - φαντάροι - Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ), Θήβα
Φώτο Αρχείου / Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ), Θήβα / Πηγή: ΓΕΣ

Εδώ και μια εβδομάδα γινόμαστε μάρτυρες σε σκηνικά απείρου κάλλους.

Φαντάροι που έχουν μετατεθεί στη συγκεκριμένη μονάδα, με την είσοδό τους εδώ αντίκρισαν ένα κτήριο σε άθλια κατάσταση με πλήθος κοριών να πηγαίνουν από το ένα κρεβάτι στο άλλο. Σαν φαντάροι προσπαθήσαμε να πάρουμε ότι μέτρα μπορούσαμε από μόνοι μας καθαρίζοντας τα κρεβάτια μας τινάζοντας τα σεντόνια και τις κουβέρτες που δεν ξέρουμε καν από πότε έχουν να πλυθούν, καίγοντας με δική μας πρωτοβουλία τους σκελετούς των κρεβατιών μας, μπας και καταφέρουμε να διορθώσουμε το πρόβλημα. Έντονη ήταν η αγανάκτηση και η αντίδραση των φαντάρων και στις κουβέντες αλλά και στις αναφορές, αντικρίζοντας την πλήρη αδιαφορία και κοροϊδία των ανώτερων.

Οι μέρες περνάνε και το πρόβλημα διαιωνίζεται κάθε μέρα με νέα κρούσματα φαντάρων που έπεσαν θύματα κοριών και κάθε είδους εντόμων. Η απάντηση που πήραμε από ανώτερους ήταν ότι δεν ξέρουμε τι θα γίνει και ότι θα λυθεί, η πραγματικότητα; Ή μας ξέχναγαν ή παίρνονταν σαν μέτρα που ήταν αστεία και απλά να πουν ότι κάτι έγινε. 

Και όλα αυτά μαζί με την κοροϊδία για τα μέτρα απέναντι στο κορονοϊο. Ενώ ακούγεται όλη μέρα από μεγάφωνα το μήνυμα στο ποια μέτρα πρέπει να λαμβάνουμε, ρίχνοντας πάντα την ευθύνη σε εμάς κρύβοντας βέβαια την ευθύνη του ίδιου του στρατού, του κράτους και του ίδιου του συστήματος, που την ίδια ώρα που δίνονται τόσα εκατομμύρια σε εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ, δεν υπάρχουν σαπούνια να πλύνουμε τα χέρια μας. Αυτά και άλλα πολλά συναντάμε καθημερινά στην ζωή μας μέσα στο στρατόπεδο το “σπίτι” μας όπως μας λένε.

Να παρθούν άμεσα μέτρα για την καλύτερη διαμονή μας και ουσιαστικά μέτρα πρόληψης κατά του covid 19.

Ο αγώνας συνεχίζεται. 

Φαντάροι στο ΚΕΠΒ ΘΗΒΑΣ

Δείτε ακόμα...