Σε απόγνωση ταξιδιώτες που βρίσκονται αποκλεισμένοι στην Κάρπαθο λόγω βλάβης πλοίου

Κάρπαθος-Παραλία-Θάλασσα
Πηγή: Eurokinissi

Η ακύρωση δυο δρομολογίων του πλοίου «Πρέβελης», σήμερα και αύριο, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε ταξιδιώτες από τη Ρόδο και την Κρήτη που βρίσκονται στο νησί της Καρπάθου όπως και στη μεταφορά τροφίμων.

Τα δυο δρομολόγια του πλοίου σήμερα, Παρασκευή, από Πειραιά προς Μήλο – Σαντορίνη – Ανάφη – Ηράκλειο – Σητεία – Κάσο – Κάρπαθο – Διαφάνι – Χάλκη – Ρόδο και την Κυριακή 09/05/2021 από Ρόδο προς Χάλκη – Διαφάνι – Κάρπαθο – Κάσο – Σητεία – Ηράκλειο – Ανάφη – Σαντορίνη – Μήλο – Πειραιά, παραμένουν ανεκτέλεστα λόγω βλάβης όπως ανακοίνωση η εταιρεία που το εκπροσωπεί. Αποτέλεσμα οι ταξιδιώτες που είχαν πάει από Ρόδο και Κρήτη στην Κάρπαθο για τις γιορτές του Πάσχα να αποκλειστούν στο νησί και να είναι σε απόγνωση. Εκτός από τον αποκλεισμό και το κόστος επιστροφής τους στους τόπους διαμονής με άλλο μέσο είναι δυσβάστακτο.

Όπως μας είπαν για να μεταβεί κάποιος από τη Ρόδο στην Κάρπαθο αεροπορικώς πληρώνει 40 ευρώ, ενώ αν βρίσκεσαι στο Διαφάνι μόνο για να κατέβει στα Πηγάδια για να πάρει το αεροπλάνο, πληρώνει δυόμιση φορές το αεροπορικό εισιτήριο. Αν έχει έρθει από την Κρήτη, εδώ τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Πρέπει να μεταβεί αεροπορικώς στη Ρόδο, από Ρόδο στην Αθήνα και από εκεί είτε να φύγει για Κρήτη αεροπορικώς είτε να κατέβει στον Πειραιά για να πάρει καράβι. Καταστάσεις ολίγον τριτοκοσμικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alt.gr το πλοίο Πρέβελης της ΑΝΕΚ βρίσκεται αυτή την ώρα στη δεξαμενή στη Ναυσί στο Πέραμα.

Με πληροφορίες από: limenikanea, ert.gr

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...