Σε δίκη παραπέμπεται η Ρ. Πισπιρίγκου για την δολοφονία της Τζωρτζίνας

ρούλα πισπιρίγκου
Πηγή: Eurokinissi

Την παραπομπή της Ρούλας Πισπιρίγκου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας και την απόπειρα ανθρωποκτονίας του παιδιού αποφάσισαν, με βούλευμά τους, οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Οι δικαστές που μελέτησαν όλο το υλικό της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας τον Ιανουάριο του 2022, αλλά και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της τον Απρίλιο του 2021, αποφαίνονται ότι η προσωρινά κρατούμενη μητέρα του παιδιού πρέπει να λογοδοτήσει ως η δράστης των δύο πράξεων σε βάρος της κόρης της, τις οποίες «τέλεσε με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».

Στο βούλευμα γίνεται εκτενής αναφορά τόσο στην πράξη που επέφερε το αποτέλεσμα που -κατά τη δικογραφία- επεδίωκε η 34χρονη όσο και στην «αποτυχημένη» ενέργεια σε βάρος της 9χρονης, για την οποία οι τρεις δικαστές-μέλη του Συμβουλίου αποφαίνονται ότι δεν αφορά προσπάθεια ασφυκτικού θανάτου αλλά τη χορήγηση ουσίας, πιθανότατα κεταμίνης. Αποφαίνονται, δηλαδή, ότι η Πισπιρίγκου τον Απρίλιο του 2021, όταν επιχείρησε να θανατώσει το παιδί της, χρησιμοποίησε χημική ουσία και όχι μέθοδο απόφραξης αναπνευστικής οδού, κάτι που εν τέλει πέτυχε με τη χορήγηση κεταμίνης λίγους μήνες μετά, όταν η Τζωρτζίνα υπέκυψε σε θανατηφόρα δόση κεταμίνης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του βουλεύματος, όσον αφορά την απόπειρα ανθρωποκτονίας που τελέστηκε τον Απρίλιο του 2021, ενώ η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας, η αξιολόγηση των ιατρικών δεδομένων καταλήγει πως ο αποκλεισμός της μύτης και του στόματος δεν είναι πρόσφορος τρόπος ώστε να προκληθεί ανακοπή. Οι δικαστές αποφαίνονται ότι εντός του νοσοκομείου, «η κατηγορούμενη χορήγησε μη επακριβώς ταυτοποιήθησα ουσία, κατασταλτική του κεντρικού νευρικού συστήματος, με πιθανότητα που αγγίζει τη βεβαιότητα η ουσία αυτή να είναι κεταμίνη, ουσία που μπορεί να προκαλέσει ανακοπή».

Σημειώνεται, ότι το 9χρονο παιδί, ενώ νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο χωρίς προηγούμενα παθολογικά ευρήματα, εκδήλωσε καρδιακή ανακοπή την οποία αντιμετώπισαν με τεράστια προσπάθεια οι γιατροί σώζοντας τότε τη ζωή του. Μετά από αυτό, το κοριτσάκι είχε υποστεί μόνιμη εγκεφαλική βλάβη.

Για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, οι δικαστές υιοθετούν πλήρως την πρόταση του εισαγγελέα Γιώργου Νούλη σχετικά με τη χορήγηση θανατηφόρας ουσίας στις 29 Ιανουαρίου μέσα στο νοσοκομείο Παίδων όπου νοσηλευόταν το κορίτσι, σε χρόνο που στο δωμάτιο βρισκόταν μόνο η μητέρα του.

Στο κεφάλαιο του βουλεύματος που αφορά το κίνητρο της 34χρονης αναφέρονται η εμμονή της Πισπιρίγκου με τον σύζυγο της, Μάνο Δασκαλάκη, αλλά και στοιχεία της προσωπικότητάς της που οδήγησαν την κατηγορούμενη να στραφεί σε βάρος του παιδιού της.

Με το βούλευμα οι δικαστές διατάσσουν να συνεχιστεί η προσωρινή κράτηση της Πισπιρίγκου για ακόμη 6 μήνες, καθώς η κατηγορούμενη είναι ύποπτη τέλεσης νέων, όμοιων αξιόποινων πράξεων ακόμη και κατά των δικών της ανθρώπων.

Σημειώνεται, ότι η Πισπιρίγκου είναι αντιμέτωπη και με ακόμη δύο πράξεις ανθρωποκτονίας κατά των άλλων δύο παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας, υπόθεση για την οποία διενεργείται ανάκριση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...