Σε εξέλιξη η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στη δομή του Καρά Τεπέ

μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στο καρά τεπέ
Από τη μεταφορά των προσφύγων και των μεταναστών στη δομή του Καρά Τεπέ / Πηγή: Eurokinissi

Προς τον νέο καταυλισμό έχουν οδηγηθεί, ήδη, 450 πρόσφυγες και μετανάστες στο πλαίσιο της επιχείρησης της Αστυνομίας για τη μετακίνησή τους στο Καρά Τεπέ που ξεκίνησε στις 8 το πρωί και συνεχίζεται. Από αυτούς οι 200 υποβλήθηκαν σε υγειονομική εξέταση και σε εξέταση για κορονοϊό με γρήγορα τεστ και μπήκαν στον νέο καταυλισμό.

Την ίδια ώρα πολύ μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών από τμήματα του δρόμου και κτήματα όπου δεν επιχειρεί η Αστυνομία, μαζεύουν τα πράγματα τους και αποχωρούν κινούμενοι από μόνοι τους προς τον νέο καταυλισμό, περνώντας μέσα από τα μπλόκα της Αστυνομίας.

Σήμερα είναι η ένατη μέρα από τη φωτιά που κατέστρεψε τον καταυλισμό της Μόριας και περίπου 13.000 πυρόπληκτοι φυγάδες από αυτόν, ζουν πάνω στον δρόμο ή σε κτήματα και στους προαύλειους χώρους επιχειρήσεων που και αυτές παραμένουν εννιά μέρες τώρα κλειστές. Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν ότι «η επιχείρηση έχει σαφές ανθρωπιστικό περιεχόμενο και στοχεύει και στην προστασία της δημόσιας υγείας».

Σε δήλωση του ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανέφερε ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες μεταφέρονται σε μία «πιο ανθρώπινη δομή, σε καλύτερες συνθήκες» και πως αυτοί οι άνθρωποι οδηγούνται από την «εγκατάλειψη στη φροντίδα».

Για ποια φροντίδα ακριβώς μιλάει ο κ. Χρυσοχοΐδης; Αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται σαν εμπόρευμα το οποίο το μεταφέρουν από αποθήκη σε αποθήκη. Δεν ακούγονται πουθενά οι επιθυμίες τους και οι ανάγκες τους και ειδικά στην περίοδο της πανδημίας είναι εντελώς εγκαταλελειμμένοι και απροστάτευτοι.

Να κλείσουν τώρα όλες οι δομές και να μεταφερθούν όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στις χώρες προορισμού τους. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό και να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες τους.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...