Κινητοποίηση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό της ΕΕΔΥΕ – Πορεία προς την Αμερικάνικη και την Ισραηλινή Πρεσβεία

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη πορεία προς την Ισραηλινή πρεσβεία μετά τη συγκέντρωση που έγινε στο υπουργείο Άμυνας.

Σε ένα ποτάμι καταδίκης των ισραηλινών δολοφονικών επιθέσεων κατά των παλαιστινίων έχει μετατραπεί η συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ στο υπουργείο Αμυνας με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό. 

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο υπουργείο Άμυνας που διοργάνωσε η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη για να δοθεί μαζική λαϊκή απάντηση στην πολιτική της εμπλοκής στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, μετά τις νέες βάρβαρες επιθέσεις του κράτους-δολοφόνου Ισραήλ.

Στη συγκέντρωση παραβρίσκεται ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΚΕ του Κόμματος. 

Παραβρίσκεται και ο γγ του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης Θανάσης Παφίλης και βουλευτής του ΚΚΕ. 

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα, η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, η ΕΕΔΔΑ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ, ο ΣΦΕΑ, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε πάλη για:

  • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.
  • ΟΧΙ στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
  • Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.
  • Να σταματήσουν η ΝΑΤΟική άσκηση «Defender Europe» και όλες οι ασκήσεις που στοχεύουν στην περικύκλωση της Ρωσίας και σημαδεύουν άλλους λαούς.
  • Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και στη διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ, ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στο Στρατό Ξηράς.
  • Καμία αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Δήλωση του Δ.Κουτσούμπα

Είμαστε εδώ, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον σκληρά δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό από τις εγκληματικές επιθέσεις του Ισραήλ που γίνονται με τις πλάτες των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ.

Απαιτούμε εδώ και τώρα η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, με βάση την ομόφωνη απόφαση της βουλής του 2015.

Απαιτούμε να απεμπλακεί η Ελλάδα από όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που βάζουν σε μεγάλους κινδύνους τον λαό και τη χώρα μας.

Η ομιλία του Νίκου Παπαναστάση

Ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α., βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, χαιρέτισε στη συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Συγκεκριμένα, ανέφερε: 

«Φίλες και Φίλοι,

Συναγωνίστριες και Συναγωνιστές,

Η χρονική περίοδος που βρισκόμαστε είναι μια περίοδος σύνθετη και περίπλοκη. Η πανδημία  συνεχίζει να “θερίζει”. Οι χιλιάδες νεκροί, οι διασωληνωμένοι, οι τσακισμένοι για όλη τους τη ζωή, δείχνουν την κατάντια του δημόσιου συστήματος Υγείας. Οι εργαζόμενοι καθημερινά μετράνε απώλειες στα εργασιακά δικαιώματά τους, στους μισθούς τους. Μετά από 100 χρόνια, το 8ωρο γίνεται δεκάωρο. Τα λαϊκά νοικοκυριά στενάζουν απ’ τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Όλα αυτά είναι εξελίξεις που δεν έτυχαν. Είναι αποτελέσματα της στυγνής, απάνθρωπης, αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας, βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμη καμπή. Διαμορφώνονται επικίνδυνες καταστάσεις για τον ελληνικό, αλλά και τους άλλους λαούς της περιοχής. Τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, οξύνουν επικίνδυνα τους ανταγωνισμούς.

Κρίκος σ’ αυτές τις εξελίξεις αποτελεί και το νέο έγκλημα σε βάρος των Παλαιστινίων από το κράτος-δολοφόνο Ισραήλ. Είναι ένα έγκλημα που γίνεται με τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ. Η ελληνική κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα καλύπτουν ανοιχτά την επιθετικότητα του Ισραήλ. Έχουν ευθύνη αλλά και συμβολή σ’ αυτήν την εξέλιξη.

Διαμορφώνονται συνθήκες πολέμου στην περιοχή μας. Η αντιπαράθεση κυρίως ΗΠΑ – Ρωσίας είναι η αιτία μόνιμης ανάπτυξης χιλιάδων στρατιωτικών δυνάμεων και απ’ τις δυο πλευρές. Είναι στρατιώτες με το δάχτυλο στη σκανδάλη απ’ τη Βαλτική μέχρι τη Β. Αφρική. Με αφορμή τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση μετά το Β’ Ππ, στην Ευρώπη, τη γιγαντιαία άσκηση “Defender Europe 2021” που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, πάνω από 30.000 στρατιώτες, χιλιάδες οχήματα μάχης, εκατοντάδες ελικόπτερα μεταφέρονται για να ενισχύσουν τις δυνάμεις που ήδη υπάρχουν. Είναι απροκάλυπτη πρόβα πολέμου.

Κύριο σημείο άφιξής τους στην ευρωπαϊκή ήπειρο, είναι η λιμενική αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Αλεξανδρούπολης. Σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης, η πόλη αυτή θα είναι ο πρώτος στόχος προβολής, για να αποκοπεί ο ανεφοδιασμός των αμερικανοΝΑΤΟικών. Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη όλων των αστικών κομμάτων, αποδέχεται αυτή την πιθανότητα που θα οδηγήσει σε ολοκληρωτική καταστροφή την περιοχή, με χιλιάδες θύματα. Έχουν όλοι τους τεράστιες ευθύνες που βάζουν πάνω απ’ την ασφάλεια του πληθυσμού τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια.

Πρόσφατα, ανακοινώθηκε η Νέα Δομή των ελληνικών ΕΔ. Περιλαμβάνει προσλήψεις χιλιάδων νέων χαμηλόβαθμων στελεχών, αύξηση της θητείας, σταδιακή υλοποίηση κολοσσιαίων εξοπλιστικών προγραμμάτων που ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ σε βάθος χρόνου. Πρόσχημα, η δήθεν αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας. Όμως η κυβέρνηση, κρύβει περίτεχνα και αυτό αποκαλύπτεται καθημερινά, ότι την τουρκική επιθετικότητα, την ανέχονται, τη συντηρούν και την τροφοδοτούν οι στρατηγικοί της σύμμαχοί, δηλαδή το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, οι ΗΠΑ. Εξαπατά το λαό, εξαπατά και τα στελέχη των ΕΔ.

Απευθυνόμαστε ξεχωριστά σ’ αυτούς. Απευθυνόμαστε στους αξιωματικούς, στους υπαξιωματικούς, στα στελέχη και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Λόγω ενασχόλησης, βιώνουν άμεσα την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στα σχέδια για την εξυπηρέτηση των πολεμικών σχεδίων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Γνωρίζουμε ότι ανησυχούν για τις εξελίξεις για την άμυνα της χώρας, στηρίζουν το λαϊκό πατριωτισμό και προβληματίζονται για την πολιτική που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις. Για μια ακόμη φορά δηλώνουμε τη θέση μας για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ότι αποστολή τους είναι η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Τελεία και παύλα. Γι’ αυτό αντιτασσόμαστε σε κάθε πολιτική, που με πρόσχημα την εκπλήρωση ΝΑΤΟικών και ευρωενωσιακών “συμβατικών υποχρεώσεων”, τους αναγκάζουν να συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικές ληστρικές επιδρομές, αντί να είναι σε μονάδες που υπερασπίζονται τα σύνορά μας.

Συναγωνίστριες και Συναγωνιστές,

Ο ελληνικός λαός, και ο κάθε λαός, δεν πρέπει να δείξει καμία ανοχή στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, στον πόλεμο. Δεν πρέπει να συμβιβαστεί με μια ψεύτικη ιμπεριαλιστική ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο. Πρέπει να χαράξουν τη δική τους γραμμή πάλης, χειραφετημένοι από τα σχέδια και τους στόχους των ιμπεριαλιστών. Η πάλη αυτή νομοτελειακά, είναι δεμένη με τους αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κυβερνήσεων.

Μόνο ένα ταξικό, ορμητικό εργατικό κίνημα μπορεί να οργανώσει και να ηγηθεί αυτής της πάλης. Να βάλει εμπόδια στην πολιτική τους, να εμποδίσει νέα μέτρα, να διεκδικήσει απώλειες, να κερδίσει χρόνο, να ανασυνταχθεί και να ετοιμαστεί για ακόμα μεγαλύτερες αναμετρήσεις».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...