Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα οι επισκέψεις αντιπροσωπείας του ΚΚΕ σε Μονάδες και φυλάκια του Έβρου

Φυλάκιο Γέφυρας Κήπων - Έβρος - Ένοπλες Δυνάμεις -στρατός
ΕΦ Γέφυρας Κήπων

Μονάδες και φυλάκια του ελληνικού στρατού στον Εβρο επισκέφθηκαν το πρωί της Δευτέρας κλιμάκια του ΚΚΕ, στα οποία συμμετείχαν ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του Κόμματος και αντισυνταγματάρχης ε.α., ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού ε.ά.

Ακόμη συμμετείχαν ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, οι Γιώργος ΠυργελήςΣάκης Βαρδαλής και Σιδέρης Μιχαηλίδης, μέλη του Γραφείου της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του Κόμματος, ο Νίκος Ζαχαρόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ όπως και ο Χρήστος Τρέλλης, περιφερειακός Σύμβουλος ΑΜΘ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Οι Διοικήσεις των Σχηματισμών στις οποίες ανήκουν οι στρατιωτικές δομές τις οποίες επισκέφθηκε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, επιφύλαξαν θερμή υποδοχή με τη συμμετοχή του προσωπικού που υπηρετεί σε αυτές.

Έγιναν, ξεναγήσεις και ενημερώσεις στους χώρους των Μονάδων και Φυλακίων που πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ανταλλαγή ευχών με το προσωπικό και τους στρατευμένους σε γιορτινό και ιδιαίτερα θερμό κλίμα.

Επίσης, κατά τις συναντήσεις έγινε επίδοση λογοτεχνικών βιβλίων στους στρατευμένους.

Μονάδες και Φυλάκια του Έβρου επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του ΚΚΕ εν όψει των εορτών

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφθηκε συγκεκριμένα , το «Φυλάκιο 1» στις Καστανιές, όπου ο βουλευτής του Κόμματος έλαβε δώρο από τον διοικητή, το 516 Μ/Κ ΤΟ στο Λαγό, το στρατόπεδο «Χατζηπεντή» στο Κουφόβουνο, και το Φυλάκιο «Μαύρου Όγκου».

Επίσης, επίσκεψη σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε και στα Φυλάκια Κοτρωνιάς, Γεμιστής και Κήπων.

Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, εκτός των ευχών επισημάνθηκε πως το ΚΚΕ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των στρατευμένων και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εντός και εκτός υπηρεσίας.

Σημειώθηκε πως το ΚΚΕ διεκδικεί τη λύση τους μέσα από παρεμβάσεις αλλά και μέσω του κοινοβουλίου με εκατοντάδες ερωτήσεις μόνο τα δύο τελευταία χρόνια, όπως η πρόσφατη για δωρεάν μετακινήσεις και οικονομικό βοήθημα στους στρατευμένους εν όψει εορτών.

Η περιοδεία συνεχίζεται και αύριο, με αντίστοιχες επισκέψεις σε στρατόπεδα της Αλεξανδρούπολης και της Ροδόπης.


Σχετικά με τις επισκέψεις δηλώσεις έκαναν στο alt.gr, ο Νίκος Παπαναστάσης και ο Γιάννης Ντουνιαδάκης.

Η δήλωση του Νίκου Παπανάσταση:

“Οι επισκέψεις που πραγματοποιήσαμε σε Στρατιωτικά Φυλάκια και Μονάδες στην περιοχή του Έβρου, ήταν μια πολύτιμη για εμάς ευκαιρία να συναντηθούμε με στρατευμένους και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σ’ αυτή την περιοχή. Η πραγματικά ιδιαίτερη υποδοχή, η ξενάγηση στους χώρους στρατωνισμού, η ενημέρωση που μας έγινε, η ζεστασιά της μικρής γιορτής που διοργανώθηκε σε κάθε επίσκεψή μας για να μας τιμήσουν, ήταν το καλύτερο δώρο από την πλευρά τους.

Μας δόθηκε η ευκαιρία συζητώντας μαζί τους, να τους ενημερώσουμε για τις θέσεις του ΚΚΕ για τη θητεία, για την αντιμετώπιση του κορωνοιού στους στρατιωτικούς χώρους, για την πληθώρα των κοινοβουλευτικών ερωτήσεων που έχουμε καταθέσει προς την κυβέρνηση, που αφορούν διαχρονικά αλλά και έκτακτα προβλήματα που βιώνουν.

Επίσης, γνωρίζοντας τις ιδιαίτερες συνθήκες διαβίωσης των στρατευμένων, κυρίως στα ακριτικά φυλάκια, δωρίσαμε σ’ αυτούς, κι αυτό έγινε σε κάθε μας επίσκεψη, μεγάλο αριθμό λογοτεχνικών βιβλίων, εισπράττοντας τις ευχαριστίες τους.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τις Διοικήσεις των Φυλακίων και των Μονάδων καθώς και τις Διοικήσεις των προϊσταμένων τους Σχηματισμών, για το σύνολο των ενεργειών τους, προκειμένου να υλοποιηθούν με επιτυχία οι επισκέψεις μας, στις πραγματικά αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή”.

Η δήλωση του Γιάννη Ντουνιαδάκη:

“Είπαμε παραμονές των εορτών να επισκεφθούμε φυλάκια στον Έβρο, για να έρθουμε κοντά σε νέους στρατευμένους και στελέχη του Στρατού Ξηράς, που υπηρετούν στα σύνορα της χώρας. Η υποδοχή και η σύντομη φιλοξενία μας ήταν εξαιρετική και τους ευχαριστούμε όλους. 

Διαβεβαιώσαμε μόνιμους και στρατευμένους ότι το ΚΚΕ τους έχει στο επίκεντρο της προσοχής του και προσφέραμε εκ μέρους του αριθμό λογοτεχνικών βιβλίων, ως συμβολή για ενα ποιοτικότερο ελεύθερο χρόνο. Τους ευχηθήκαμε καλές γιορτές, καλή θητεία και καλή δύναμη σε όλους με υγεία”. 

Δείτε ακόμα...