Σε ισχύ εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας

Παλαιστίνη: Ασθενοφόρο σε ισοπεδωμένο, από τις επιθέσεις του Ισραήλ, εμπορικό δρόμο στη Λωρίδα της Γάζας
Παλαιστίνη: Ασθενοφόρο σε ισοπεδωμένο, από τις επιθέσεις του Ισραήλ, εμπορικό δρόμο στη Λωρίδα της Γάζας / Πηγή: TWITTER

Σε ισχύ βρίσκεται από τις 11.30 μ.μ. της Κυριακής, η εκεχειρία που συμφωνήθηκε, μεταξύ του Ισραήλ και της της οργάνωσης «Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ», μετά την μεσολάβηση της Αιγύπτου.

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Γιαΐρ Λαπίντ ανακοίνωσε ότι «είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι κατάπαυση του πυρός θα εφαρμοσθεί απόψε στις 23.30. Αν η κατάπαυση του πυρός παραβιασθεί, το Κράτος του Ισραήλ επιφυλάσσεται του δικαιώματος να απαντήσει σθεναρά». Ο «Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ» ανέφερε πως «έπαυσε τις εχθροπραξίες» την προβλεπόμενη ώρα, αλλά προειδοποίησε πως επιφυλάσσεται «του δικαιώματος να ανταποδώσει κάθε επίθεση» του Ισραήλ.

Λίγο πριν την έναρξη της εκεχειρίας, ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε νέα επιδρομή.

Από την Παρασκευή, τουλάχιστον 44 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους 15 παιδιά, στις επιδρομές του στρατού του Ισραήλ, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του υπουργείου Υγείας στη Γάζα.

Ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ απάντησε εκτοξεύοντας ρουκέτες εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ. Στη μεγάλη πλειονότητά τους, αναχαιτίστηκαν.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

Δείτε ακόμα...