Σε «καραντίνα» πέντε ημερών όποια ομάδα της Super League 1 βρεθεί με κρούσμα κορονοϊού

Ποδοσφαιριστής Φραν Βέλεθ
Ποδοσφαιριστής Φραν Βέλεθ / Πηγή: Eurokinissi

Κρίσιμες αποφάσεις του ΕΟΔΥ και της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Αθλητισμού για τους όρους επανέναρξης της δράσης στη Super League 1, φέρνει στο προσκήνιο το «Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων».

Σύμφωνα με αυτές, εφόσον βρεθεί κάποιος ποδοσφαιριστής θετικός στον κορονοϊό, τότε από τη μία, ο ίδιος θα τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό και από την άλλη, η ομάδα του θα απομονωθεί για πέντε μέρες. Βέβαια, όπως τονίζεται στο εν λόγω ρεπορτάζ, κατά τη διάρκεια της απομόνωσης αυτής θα επιτρέπεται η προπόνηση σε γκρουπ.

Η συγκεκριμένη απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και της ΥΕΕ μεταφέρθηκε στον διευθυντή Αγωνιστικού της Σούπερ Λίγκας, Θεόδωρο Λάιο. Βάσει αυτής, θα κληθούν να ψηφίσουν οι ομάδες για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου στη νέα τηλεδιάσκεψη που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα (18/5).

Αναλυτικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι λεπτομέρειες της απόφασης που ελήφθη:

«Σε περίπτωση ανίχνευσης επιβεβαιωμένου κρούσματος λοίμωξης του ιού Covid-19, το άτομο που έχει προσβληθεί από τον ιό θα τεθεί σε κατ’ οίκον καραντίνα, ενώ η υπόλοιπη ομάδα θα μπει σε απομόνωση πέντε ημερών, σε χώρο που θα είναι προκαθορισμένος είτε από τη διοργανώτρια αρχή (Super League) είτε από την ίδια την ομάδα. Μπορεί να είναι ένα ξενοδοχείο, το οποίο θα έχει δίπλα προπονητήριο ή το προπονητικό κέντρο της ομάδας, εφόσον έχει και ξενώνες, αλλά σίγουρα το περιβάλλον θα πρέπει να είναι ‘’απομονωμένο’’. Και για πέντε μέρες, κανείς δεν θα μπορεί να πάει στην οικεία του ή να μετακινηθεί από μόνος του κάπου αλλού.

Κατά τη διάρκεια της πενθήμερης απομόνωσης, θα είναι εφικτό να προπονούνται οι παίκτες της ομάδας, αλλά μόνο με το συγκεκριμένο γκρουπ, το οποίο θα έχει ‘’απομονωθεί’’. Δεν μπορεί δηλαδή να ενταχθεί σε αυτούς κι ένας παίκτης που ήταν εκτός αποστολής ή προπονήσεων πριν βρεθεί το κρούσμα.

Επίσης σε αυτό το πενθήμερο, θα υπάρξουν δύο σειρές από ιατρικές εξετάσεων ανίχνευσης του ιού Covid-19 και τεστ αντισωμάτων σε όλο το γκρουπ της απομόνωσης. Οι εξετάσεις αυτές θα γίνονται την 3η και την 5η μέρα. Και αν είναι ‘’καθαρές’’ και δεν έχει εμφανιστεί οποιοδήποτε άλλο σύμπτωμα της νόσου οι παίκτες θα μπορούσαν να επιστρέψουν σε μεικτές προπονήσεις και σε αγώνες, μετά από το ‘’πράσινο φως’’ του ΕΟΔΥ.

Τέλος, εάν δεν είναι εφικτός ο μοριακός έλεγχος (PCR), η σύσταση του ΕΟΔΥ και της Υ.Ε.Ε. είναι να επιστρέψουν οι ομάδες σε μεικτές προπονήσεις και αγώνες μετά από απομόνωση 7 ημερών κι αφού πρώτα επιβεβαιωθεί από τους γιατρούς πως δεν έχει εμφανιστεί κανένα άλλο σύμπτωμα κορονοϊού εντός της ομάδας».

Δείτε ακόμα...