Σε lockdown Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Θεσσαλονίκη - Φθινοπωρινή λιακάδα στην παραλία
Φώτο Αρχείου / Θεσσαλονίκη / Πηγή: Eurokinissi

Σε τοπικό lockdown τίθενται από αύριο στις 6 το πρωί η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Το lockdown θα έχει ισχύ για 14 ημέρες.

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν ανοιχτά και θα λειτουργούν με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Κλειστές θα παραμείνουν οι εκκλησίες και το λιανεμπόριο.

Επανέρχεται η ανάγκη αποστολής SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών στις εν λόγω περιοχές

Από τις 9 το βράδυ έως και τις 5 το πρωί, μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας και υγείας.

Απαγορεύονται από αύριο Τρίτη οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις για μη ουσιώδεις λόγους, από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονίας.

Στον επιδημιολογικό χάρτη, οι περιοχές της Θεσσαλονίκης και των Σερρών θα αποτυπώνονται με γκρι χρώμα.


Νωρίτερα, τη λήψη περαιτέρω μέτρων για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού, λόγω της ταχύτατης εξάπλωσης της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη, εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, όπως δήλωσε ο ίδιος κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Ο κ. Κικίλιας έφτασε το πρωί στη Θεσσαλονίκη, όπου μετείχε σε σύσκεψη στο ΑΧΕΠΑ, με τον διοικητή του Νοσοκομείου, Παναγιώτη Παντελιάδη, τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ, Παναγιώτη Μπογιατζίδη και Δημήτρη Τσαλικάκη και την υπεύθυνη του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ στη Βόρεια Ελλάδα, Τζίνα Λεπτοκαρίδου.

Σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι θα στηρίξει τα νοσοκομεία και το προσωπικό τους καθώς και το Εθνικό Σύστημα, ενώ δεν παρέλειψε να επιρρίψει ευθύνες σε συγκεκριμένες ομάδες ατόμων που “διακινδύνευσαν και διακινδυνεύουν άμεσα τη ζωή και την υγεία όλων”, όπως είπε.

«Η κυβέρνηση χτύπησε πολλά καμπανάκια κινδύνου νωρίς, επαναλαμβάνω όμως, κάποιοι δεν άκουσαν. Είμαστε υποχρεωμένοι, αυτή τη στιγμή, να περιορίσουμε τη διασπορά του κορονοϊού και να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία. Γι αυτό και θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη λήψη περαιτέρω μέτρων έτσι ώστε να περιοριστεί ο κορονοϊός», σημείωσε ο κ. Κικίλιας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποια ακριβώς θα είναι αυτά τα μέτρα.

Ο Υπουργός όπως και όλα τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη προεξάρχοντος του Πρωθυπουργού συνεχίζουν να επιρρίπτουν τις ευθύνες στην αμέλεια των λίγων. Ωστόσο, το πρόβλημα δεν είναι η αμέλεια των λίγων, αλλά και η κυβερνητική ανευθυνότητα που τροφοδότησε τον όποιο εφησυχασμό.

Ταυτόχρονα και επί σειρά μηνών – για να σώσει την τουριστική περίοδο- άφησε ανοχύρωτο το εθνικό σύστημα υγείας και δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο.

Δείτε ακόμα...