Σε πλήρη εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Ρόδο, Κάρυστο και Κέρκυρα

(ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ /EUROKINISSI)

Σε πλήρη εξέλιξη είναι τα κύρια πύρινα μέτωπα της χώρας για πολλοστή συνεχόμενη μέρα, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής μαζί με τους εθελοντές, να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουν.

Κάρυστος

Βελτιωμένη παρουσιάζεται η κατάσταση στην Κάρυστο αυτή τη στιγμή, μετά από μια δύσκολη νύχτα με τις φλόγες. Παρ’ όλ’ αυτά, η φωτιά καίει κοντά στους οικισμούς Πλατανιστός και Ποτάμι.

Στην περιοχή Πανοχώρι στον Πλατανιστό, η φωτιά έχει κάπως περιοριστεί, ωστόσο λόγω του δύσβατου σημείου που μαίνεται, δεν επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, παρά μόνο ένα αεροσκάφος τύπου Καναντέρ σε ένα μεγάλο μέτωπο. 

Φόβοι εκφράζονται για το μέτωπο στον Παλαιόπυργο του οικισμού Ποτάμι, καθώς άμα αλλάξουν κατεύθυνση οι άνεμοι θα καούν σημεία που δεν είχα καεί.

Στο μεταξύ, αγωνία συνεχίζει να επικρατεί για έναν κτηνοτρόφο 41 ετών, ο οποίος εξακολουθεί να αγνοείται, σύμφωνα με τα όσα είπε ο αδερφός του.

Κέρκυρα

Νέο μήνυμα για εκκένωση οικισμού στάλθηκε από το «112». Αφορά τους κατοίκους του χωριού Λούτσες, που αποτελεί το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς και η οδηγία είναι να κατευθυνθούν προς την Αχαράβη.

Πρόκειται για έναν μικρό οικισμό. Ωστόσο, στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα τουριστικά καταλύματα που αυτή την εποχή είναι γεμάτα τουρίστες. 

Ρόδος

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Ρόδο για όγδοη συνεχόμενη ημέρα, όπου πνέουν και σήμερα πολύ ισχυροί άνεμοι δυσκολεύοντας το έργο της κατάσβεσης.

Αυτή την ώρα η μάχη δίνεται στα 500 μέτρα μακριά από τον οικισμό Βάτι μετά από μεγάλη αναζωπύρωση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά πέρασε το ποτάμι που βρίσκεται στο χωριό και ο άνεμος το οδηγεί στο Γεννάδι. Στο συγκεκριμένο σημείο δεν έχει δρόμους για τα πυροσβεστικά. Έτσι, μόνο τα εναέρια μέσα μπορούν να επιχειρήσουν.

Δείτε ακόμα...