Σε στρατιωτική άσκηση με το κράτος – δολοφόνο προχώρησε «στα μουλωχτά» η κυβέρνηση

Τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, διεξήχθη συνεκπαίδευση LIVEX (Live Exercise) μεταξύ μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) και αεροσκαφών της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF) στην ευρύτερη περιοχή Νότια της Κρήτης. Στην εν λόγω συνεκπαίδευση, η ΠΑ συμμετείχε με 56 αεροσκάφη F-16, ενώ από πλευράς IAF συμμετείχαν 2 αεροσκάφη Εναέριου Ανεφοδιασμού B707 Tanker της 120 Squadron (Desert Giants). (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΑ/EUROKINISSI)

Την ώρα που το Ισραήλ συνεχίζει ακατάπαυστα τη γενοκτονία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, προκαλώντας οργή και αποτροπιασμό στους λαούς όλου του κόσμου, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει «στα μουλωχτά» την στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο, την οποία υπηρέτησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. 

H άσκηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Μαΐου, μόλις λίγες ώρες μετά τη σφαγή στη Ράφα, αλλά ανακοινώθηκε σήμερα και αφού ήδη είχε υπάρξει σχετικό δημοσίευμα, το οποίο επιχειρούσε να την παρουσιάσει ως δήθεν «απάντηση» στην επαναφορά του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου από την Άγκυρα. .

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του ΓΕΑ, «τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, διεξήχθη συνεκπαίδευση LIVEX (Live Exercise) μεταξύ μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) και αεροσκαφών της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF) στην ευρύτερη περιοχή Νότια της Κρήτης. Στην εν λόγω συνεκπαίδευση, η ΠΑ συμμετείχε με 56 αεροσκάφη F-16, ενώ από πλευράς IAF συμμετείχαν 2 αεροσκάφη Εναέριου Ανεφοδιασμού B707 Tanker της 120 Squadron (Desert Giants)».

Προσθέτει επίσης ότι «η διεξαγωγή της δραστηριότητας αποσκοπούσε στην εκπαίδευση, εξοικείωση και συντονισμό των πληρωμάτων  F-16 σε διαδικασίες Εναέριου Ανεφοδιασμού (Air to Air Refueling – AAR) ημέρα και νύχτα, η οποία συνέβαλε στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας, της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και στην αναβάθμιση της στρατιωτικής συνέργειας των δύο χωρών».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η άσκηση διεξήχθη σε χώρο νοτίως της Κρήτης, επιχειρώντας να την παρουσιάσει ως δήθεν «απάντηση» στην επαναφορά του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου από την Άγκυρα.

Δείτε ακόμα...