ΣΕΓΑΣ: «Να καταβληθεί άμεσα η κρατική επιχορήγηση»

Την ανάγκη άμεσης καταβολής της δεύτερης δόσης της κρατικής επιχορήγησης για τις Ομοσπονδίες, καθώς και της οικονομικής ενίσχυσης για τα αθλητικά Σωματεία, τόνισε με ανακοίνωσή του την Τετάρτη 22 Ιουλίου ο Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ).

Ο ΣΕΓΑΣ κάνει λόγο για ασυνέπεια και αδιαφορία από πλευράς του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος -όπως επισήμανε- είχε δεσμευτεί στις 15 Μαΐου στη Βουλή ότι τα εν λόγω χρήματα θα είχαν καταβληθεί στα ταμεία των Ομοσπονδιών μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού. Διάστημα, το οποίο έχει παρέλθει, χωρίς να έχει σημειωθεί η παραμικρή εξέλιξη. Ενώ, ταυτόχρονα, στάθηκε και στις επιπτώσεις που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού στον χώρο του αθλητισμού.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εκφράζει την απογοήτευση και την αγωνία του, για την πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή της δεύτερης δόσης της κρατικής επιχορήγησης στις Ομοσπονδίες, καθώς και την απουσία οποιασδήποτε εξέλιξης για την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης που ανακοινώθηκε για τα αθλητικά Σωματεία.

Παρά τις δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού στη Βουλή (στις 15 Μάιου), περί καταβολής ‘’στα μέσα του καλοκαιριού και νωρίτερα ίσως’’, σήμερα 22 Ιουλίου δεν έχουν ξεκινήσει ούτε οι πρόδρομες διαδικασίες για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης.

Ο ΣΕΓΑΣ, όπως είναι γνωστό, υλοποιεί κανονικά το αγωνιστικό του πρόγραμμα, με μεγάλη συμμετοχή αθλητριών και αθλητών. Έχουμε, μάλιστα, τη χαρά να βλέπουμε στους αγώνες μας πολλές υψηλού επιπέδου επιδόσεις.

Η πρωτοφανής καθυστέρηση στη εκταμίευση της δεύτερης δόσης της κρατικής χρηματοδότησης, με δεδομένα τα προβλήματα στη χορηγική αγορά λόγω της πανδημίας, δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας σε σχέση με τη ρευστότητα των αθλητικών Ομοσπονδιών και των Σωματείων και απειλεί την ομαλή λειτουργία τους.

Τόσο η δεύτερη δόση της κρατικής επιχορήγησης στις Ομοσπονδίες, όσο και η οικονομική ενίσχυση στα Σωματεία, πρέπει να καταβληθούν άμεσα.

Η ασυνέπεια και η αδιαφορία του σημερινού Υφυπουργού Αθλητισμού και οι λανθασμένες αποφάσεις του σε νομοθετικό, λειτουργικό και οικονομικό επίπεδο δημιουργούν κινδύνους για τον Ελληνικό Αθλητισμό».

Μ.Μ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...