Σέριφος – Σητεία: Εντοπισμός 98 συνολικά προσφύγων και μεταναστών

Πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής
Φώτο Αρχείου / Πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής / Πηγή: Eurokinissi

98 πρόσφυγες και μετανάστες συνολικά εντοπίστηκαν χθες από το Λιμενικό σε Σέριφο και Σητεία Κρήτης.

Συγκεκριμένα το πρωί της Παρασκευής το Λιμενικό ενημερώθηκε για ιστιοφόρο σκάφος το οποίο βρισκόταν σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή νότια της Σερίφου. Εντοπίστηκαν 61 πρόσφυγες και μετανάστες και μετεπιβιβάστηκαν από το ιστιοφόρο σκάφος σε πλοίο του Λιμενικού και οδηγήθηκαν στο λιμάνι του Λαυρίου, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να μεταφερθούν στο ΚΥΤ Μαλακάσας.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μήλου, ενώ συνελήφθησαν ένας 28χρονος και ένας 25χρονος ως διακινητές των υπολοίπων.

Επίσης  στον εντοπισμό και την περισυλλογή 37 προσφύγων και μεταναστών, που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος και αποβιβάστηκαν στη θαλάσσια περιοχή Σχοινιά της Σητείας, προχώρησε το Λιμενικό το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ένα περιπολικό όχημα, αλλά και σκάφος του Λιμενικού εντόπισε το ιστιοφόρο αγκυροβολημένο πλησίον της ακτής χωρίς επιβαίνοντες. Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν στην επαρχιακή οδό Παλαικάστρου – Ζάκρου Δήμου Σητείας τριάντα επτά συνολικά άτομα (29 άντρες, 5 γυναίκες, 3 ανήλικα), ενώ το ιστιοφόρο οδηγήθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο Κουρεμένου Σητείας.

Πηγή: Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Δείτε ακόμα...