Σέρρες: Αναταραχή στη δομή μεταναστών στο Κλειδί Σιντικής

Αναταραχή σημειώθηκε το απόγευμα στην κλειστή δομή στο Κλειδί Σιντικής στις Σέρρες, όπου στοιβάζονται εκατοντάδες μετανάστες σε μια από τις δομές – φυλακές που έχουν δημιουργηθεί στη χώρα μας στο πλαίσιο της απάνθρωπης αντιμεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλούνται τοπικά ΜΜΕ, πάνω από 200 μετανάστες έριξαν τα σύρματα και έβαλαν φωτιά σε ρούχα στο προαύλιο.

Οι μετανάστες απαιτούσαν την χορήγηση ασύλου και διαμαρτύρονταν που δεν τους επιτρέπεται να βγουν από τη δομή. Επί της ουσίας, οι μετανάστες παραμένουν φυλακισμένοι έως ότου εξεταστεί η αίτηση τους και μάλιστα σε συνθήκες υπερπληρότητας. 

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τουλάχιστον 29 συλλήψεις, ενώ φέρεται να τραυματίστηκαν ένας αστυνομικός από πέτρα και ένας από δαγκωματιά κατά τη διάρκεια σύλληψης. 

Δείτε ακόμα...