ΣΦΕΑ: Συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες των υγειονομικών για άμεσα μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας

Γιατροί ΟΕΝΓΕ στο Υπουργείο Υγείας
Φώτο Αρχείου / Διαμαρτυρία της ΟΕΝΓΕ στο Υπουργείο Υγείας 19-3-2020 / Πηγή: Eurokinissi

Την συμπαράστασή του στους αγώνες των υγειονομικών εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 – 1974 (ΣΦΕΑ). Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), έχει προκηρύξει 24ωρη Πανελλαδική απεργία για τις 23/2/2021, ενώ η ΠΟΕΔΗΝ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 3:00 μ.μ. την ίδια μέρα.

Διάφορα σωματεία μεγάλων Δημόσιων Νοσοκομείων, που σηκώνουν το κύριο βάρος και τώρα με την πανδημία, παίρνουν αποφάσεις για επέκταση της στάσης από τις 7 π.μ. μέχρι τις 3:00 μ.μ..

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε δεκάδες άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα.

Οι υγειονομικοί διεκδικούν, ανάμεσα στα άλλα:

Προσλήψεις Μόνιμου προσωπικού, παραμερίζοντας τη γραφειοκρατία.

Μονιμοποίηση όλων των Επικουρικών και Συμβασιούχων, όλων των κλάδων.

Επίταξη, άνευ όρων, των Ιδιωτικών Θεραπευτηρίων, τόσο για νοσηλεία ασθενών covit όσο και για τη νοσηλεία ασθενών λοιπής νοσηρότητας.

Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967- 74, τα μέλη του οποίου βρίσκονται στην ομάδα υψηλού κινδύνου, θεωρεί ότι τα αιτήματα των υγειονομικών είναι δίκαια και πρέπει να υποστηριχτούν από όλους τους φορείς του μαζικού κινήματος. Γι΄ αυτό ο ΣΦΕΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών. Συμπαραστέκεται στους αγώνες τους και ζητά από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματά τους.

Για να κρατηθούν όρθιοι όλοι αυτοί οι Υγειονομικοί, που παρά τις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, μέχρι σήμερα δίνουν όλες τους τις δυνάμεις, το δικό τους αγώνα και στηρίζουν το λειψό και κολοβό Δημόσιο σύστημα Υγείας. Δεν αρκούν τα χειροκροτήματα και οι έπαινοι».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...