Σιγκαπούρη: Εγκρίθηκε η χρήση του εμβολίου Pfizer για παιδιά 12-15 ετών

Μαθητές στη Σιγκαπούρη

Οι υγειονομικές αρχές της Σιγκαπούρης ενέκριναν τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών. Η κίνηση έρχεται καθώς η χώρα έκλεισε τα σχολεία λόγω του φόβου ότι τα νέα στελέχη Covid-19 είναι πιο επικίνδυνα για τα παιδιά.

«Τα δεδομένα έδειξαν ότι το εμβόλιο Pfizer-BioNTech παρουσίασε υψηλή αποτελεσματικότητα σύμφωνα με αυτήν που παρατηρήθηκε στον ενήλικο πληθυσμό», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση.

Η κίνηση ακολουθεί το ανακοινωθέν κλείσιμο σχολείων. Από την Τετάρτη, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τα σχολεία κατώτερης ηλικίας, θα πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ για το υπόλοιπο της τρέχουσας σχολικής περιόδου, που λήγει στις 28 Μαΐου.

Ωστόσο, τα μικρότερα παιδιά απέχουν ακόμη πολύ από το να γίνουν αντικείμενο μαζικής διάθεσης εμβολίων. Το πρόγραμμα ανοσοποίησης της χώρας συνεχίζεται σε πέντε ηλικιακές ομάδες, προοδευτικά μεταβαίνοντας από τους ηλικιωμένους σε νεότερους πολίτες.

Από την Τετάρτη, άτομα ηλικίας μεταξύ 40 και 44 ετών θα κληθούν να εγγραφούν για εμβολιασμό.

Μέχρι στιγμής, το κράτος-πόλη, το οποίο φιλοξενεί πάνω από 5,7 εκατομμύρια άτομα, έχει χορηγήσει περίπου 3,4 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου. Περίπου 1,4 εκατομμύρια άτομα έχουν λάβει δύο δόσεις, ενώ τα υπόλοιπα έχουν λάβει μία μόνο μέχρι τώρα.

Πηγή: RT

Δείτε ακόμα...