Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση στο Στεφανονίκειο ενάντια στις ΝΑΤΟϊκές βάσεις – Συνεχής ροή

Κορυφώνονται σήμερα οι συγκεντρώσεις αντιιμπεριαλιστικής δράσης της ΕΕΔΥΕ, με κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις της χώρας ιδιαίτερα εκεί όπου υπάρχουν αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές. Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η πανθεσσαλικη κινητοποίηση στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας ενάντια στην παρουσία στρατευμάτων των ΗΠΑ στην 1η Ταξιαρχία.  Η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου διοργάνωσε, σε συνεργασία με τις Επιτροπές των Νομών της Θεσσαλίας, Πανθεσσαλική Μηχανοκίνητη πορεία στο Στεφανοβίκειο, με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στις 11.00 το πρωί.

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκε και ο Γιώργος Λαμπρούλης, Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ.

Την ομιλία στη συγκέντρωση στο ΔΔ Στεφανοβίκειου έκανε ο Θοδωρής Καραγιάννης, Πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου.

Ακολούθησε πορεία στο στρατόπεδο Περισάκη Γεωργίου, όπου αφού εγκρίθηκε ψήφισμα από τους συγκεντρωμένους, επιδόθηκε στη διοίκηση της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού.

Στο χώρο έντονη ήταν η παρουσία διμοιρίας των ΜΑΤ. Μετά από παρέμβαση του Γιώργου Λαμπρούλη στο Διοικητή της Αστυνομίας η διμοιρία αποχώρησε από τον δρόμο και παρατάχθηκε κοντά στην πύλη του στρατοπέδου.

Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται στην Αλεξανδρούπολη στις 11 το πρωί, στο πάρκο Ανεξαρτησίας, στην Πτολεμαΐδα, στις 7 το απόγευμα στον σιδηροδρομικό σταθμό, στη Σάμο στο ΚΥΤ Ζερβού στις 5 μ.μ., στην Κοζάνη στις 7 μ.μ. από την περιοχή «Νταμάρια» και στην Καλαμάτα στις 7.30 το απόγευμα στην Πλατεία Φραγκόλιμνας.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...