Σήμερα στην αρμόδια επιτροπή το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Βουλή ΚΚΕ Κουτσούμπας
Πηγή : Eurokinissi

Ξεκινά σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής (Δημόσιας Διοίκησης και Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης) η συζήτηση για το νομοσχέδιο – έκτρωμα που περιορίζει τις διαδηλώσεις. Στόχος της κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί χωρίς καθυστερήσεις το αντιδραστικό αυτό νομοθετικό κείμενο, μέσα στην επόμενη βδομάδα.

«Ρυθμίζει ένα δικαίωμα», είπε χτες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, που εισηγείται το νομοσχέδιο, προσπαθώντας να θολώσει τα νερά, αφού πρόκειται για αντιδραστικές διατάξεις που αποτελούν διαρκή πόθο των κυβερνήσεων εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι η συζήτηση για τον περιορισμό των διαδηλώσεων είχε ξανανοίξει το 2001 – 2002, με πρόσχημα την «ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων», σε μια περίοδο που εντάθηκε συνολικά το πλέγμα καταστολής της λαϊκής δράσης. Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει στον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες και με βάση τη στρατηγική που υλοποιείται ήδη σε όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ για την ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού.

Η κυβέρνηση επιδιώκει ευρύτερη συναίνεση για την ψήφιση του νομοσχεδίου αλλά αν χρειαστεί «ασυζητητί θα προχωρήσουμε και μόνοι μας».

Ήδη το νομοσχέδιο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Οι κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ διοργανώνουν συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Οι καταγγελίες από σωματεία και φορείς πολλαπλασιάζονται καθημερινά.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...