Σήμερα στις 11:00 η συγκέντρωση για το έγκλημα των Τεμπών – Συνεχίζουν την απεργία οι σιδηροδρομικοί

Σε νέα 48ωρη απεργία από χθες, Σάββατο 4/3 βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη. Η απεργιακή συγκέντρωση, θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα. Τα Σωματεία στη Hellenic Train που κηρύσσουν την απεργία είναι το Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού, η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης.

Κάλεσμα για τη σημερινή συγκέντρωση απευθύνουν πλήθος σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, και μαζικοί φορείς της Αττικής.

Την απόφαση για νέα απεργία πήραν οι εργαζόμενοι σε συνέλευσή τους, στο πλαίσιο της απεργίας τους την Παρασκευή, εκφράζοντας την οργή και αγανάκτησή τους αλλά και τη διάθεση τους να δώσουν αγωνιστική απάντηση στις πολιτικές που στο όνομα στήριξης του κέρδους δεν διστάζουν να θυσιάσουν ανθρώπινες ζωές.

Εξάλλου, την Παρασκευή αν και είχε προγραμματιστεί συνάντηση με τη διοίκηση της Hellenic Train δεν έγινε, καθώς απουσιάζε η τελευταία με τη δικαιολογία ότι είχε κληθεί από το υπουργείο. Η αντιπροσωπεία των σωματείων ζήτησε να οριστεί άμεσα νέα συνάντηση, όπου η εργοδοσία θα πρέπει να φέρει συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματα που προβάλλουν.

Στο συλλαλητήριο καλούν μεταξύ άλλων: Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤτο Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, το κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού, η Ένωση ΕΒΕ Ελευσίνας, η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, το Συνδικάτο Χημικής βιομηχανίας Αττικής, η ΕΕΔΥΕ, o Συνδέσμος Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Αχαρνών, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, η ΟΒΣΑ, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καισαριανής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, ο Σύλλογος Εργαζομένων νοσοκομείου «Μεταξά», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Σωκράτης», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης», το Σωματείο Καθαριστών-στριών Πειραιά και Νήσων.

Σε 24 απεργία την Κυριακή 5 Μάρτη στις γραμμές 1,2 και 3 του μετρό και του ηλεκτρικού προχωρά το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων κίνησης ΣΤΑΣΥ ΑΕ. Ταυτόχρονα, το Σωματείο ενημερώνει ότι οι συρμοί θα κινηθούν από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ., προς διευκόλυνση της προσέλευσης των διαδηλωτών στη συγκέντρωση.

Λεωφορεία για το Σύνταγμα

Για το συλλαλητήριο δρομολογούνται λεωφορεία από τις εξής περιοχές:

  • Άνω Λιόσια, στις 9.30 π.μ., τριγωνική πλατεία (όπισθεν δημαρχείου)
  • Ασπρόπυργος, στις 10 π.μ., από παραλία
  • Ελευσίνα, στις  9.45 π.μ., δημοτικό πάρκινγκ
  • Κόκκινος Μύλος, στις 9.45 π.μ., Τριγωνική Πλατεία
  • Μενίδι, στις 9.45 π.μ., πλατεία Καράβου
  • Ολυμπιακό Χωριό, στις 9.30 π.μ., από Κακλαμανάκη 21

Δείτε ακόμα...