Σήμερα Τρίτη 13 Οκτώβρη στις 11.00 συνεδριάζει το δικαστήριο για τις ποινές στους Χρυσαυγίτες

Διαδικασία ανάγνωσης της απόφασης του δικαστηρίου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής
Διαδικασία ανάγνωσης της απόφασης του δικαστηρίου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, 7-10-20 / Πηγή: Eurokinissi

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το δικαστήριο σε όσους καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και στους περισσότερους για ένταξη σε αυτήν, όπως ανακοινώθηκε χτες.

Παρά τα πολύωρα παρακαλετά των φασιστοειδών καταδικασθέντων τις προηγούμενες μέρες στο δικαστήριο, για να τους δοθούν ελαφρυντικά, το δικαστήριο με την απόφασή του να μην αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό όχι μόνο στον σκληρό πολιτικό πυρήνα της Χρυσής Αυγής, αλλά ούτε και σε πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής –πλην τεσσάρων– οι οποίοι είχαν κριθεί ένοχοι μόνο για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διεύρυνε κατά πολύ τον αριθμό των κατηγορουμένων –πέραν των επτά ηγετικών στελεχών της Χ.Α

Ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, πρώην ηγετικό στέλεχος της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, σήμερα ευρωβουλευτής Ιωάννης Λαγός, έκανε αίτημα εξαίρεσης των τακτικών και αναπληρωματικών δικαστών μετά την ανακοίνωση της απόφασης να μην του δοθεί κανένα ελαφρυντικό.

Το δικαστήριο απόρριψε το αίτημα εξαίρεσης των δικαστών, από τον καταδικασθέντα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ι. Λαγό.

Σήμερα Τρίτη 13 Οκτώβρη στις 11.00 αναμένεται να αγορεύσει η εισαγγελέας επί των ποινών μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά.

Δείτε ακόμα...