Σκάνδαλο στη FIFA: Αποκαλύψεις για δωροδοκία μελών της για τα Μουντιάλ Ρωσίας και Κατάρ

fifa

Στοιχεία για δωροδοκία μελών της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, ούτως ώστε να ψηφίσουν υπέρ της διοργάνωσης των Παγκοσμίων Κυπέλλων σε Ρωσία (2018) και Κατάρ (2022), φέρνει στο προσκήνιο το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (US Department of Justice).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έγγραφο από το US Department, το οποίο εκδόθηκε κατόπιν ενδελεχούς έρευνας, ορισμένα μέλη της FIFA δωροδοκήθηκαν με πολλά εκατομμύρια δολάρια. Έτσι, κατηγορούνται για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ο Βραζιλιάνος Ρικάρντο Τεισέιρα, ο Νικολά Λεόζ της Παραγουάης και ο Χούλιο Γρονδόνα της Αργεντινής, μέλη της FIFA στη Νότια Αμερική, κατηγορούνται ότι δωροδοκήθηκαν για να ψηφίσουν υπέρ του Κατάρ για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2022.

Επίσης, ο πρώην αντιπρόεδρος της FIFA, Τζακ Γουόρνερ, φέρεται να πλήρωσε πέντε εκατομμύρια ευρώ σε offshore εταιρίες, με σκοπό να πάνε οι ψήφοι στη Ρωσία, προκειμένου να διοργανώσει εκείνη το Μουντιάλ του 2018.

Μέχρι στιγμής, κανείς από τη FIFA ή την Ομοσπονδία της Ρωσίας δεν έχει σχολιάσει το καταγγελτικό έγγραφο του US Department.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...