Σκόπελος: Εντοπισμός σορού με ράσα στο κεντρικό λιμάνι

Ά Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου
Φώτο Αρχείου / Ά Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου / Πηγή: ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδας

Αναστατωμένοι οι μοναχοί της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου στο Άγιο Όρος μετά τον εντοπισμό της σορού με τα ράσα στο κεντρικό λιμάνι της Σκοπέλου. Εκφράζουν φόβους οτι ανήκει στον 58χρονο μοναχό Ευφρόσυνο από το κελί του Αγίου Ισαάκ τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από τις 21 Δεκεμβρίου. Μένουν να επιβεβαιωθούν μέσα από τα αποτελέσματα της νεκροψίας και της εξέτασης DNA,

Ο μοναχός είχε βγει για ψάρεμα με αλιευτικό σκάφος στον Σιγγιτικό Κόλπο (Κόλπος Αγίου όρους) όταν για άγνωστη αιτία χάθηκαν τα ίχνη του. Το σκάφος στο οποίο επέβαινε βρέθηκε μετά από έρευνες δυο μέρες αργότερα.

Όπως ανέφερε νωρίτερα στο protothema.gr δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Παρίσσης στη σορό που ξεβράστηκε το πρωί της Τρίτης στο κεντρικό λιμάνι του νησιού βρέθηκαν κομμάτια από ράσα: «Είναι πολλές οι πιθανότητες που θέλουν την σορό ν’ ανήκει στο 58χρονο μοναχό που είχε χαθεί στις 21 Δεκεμβρίου από το Άγιο Όρος. Βρέθηκαν κάποια κομμάτια από ράσα στη σορό γι αυτό και πιθανολογείτε πως είναι ο μοναχός. Αυτή την ώρα η σορός έχει μεταφερθεί στην εκκλησία των Ταξιαρχών στο νεκροταφείο του νησιού κι αν αύριο το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα μεταφερθεί για νεκροψία – νεκροτομή και εξέταση DNA ώστε να αποδειχτεί 100% πως είναι εκείνος. Δυστυχώς δεν υπάρχει ψυγείο στην Σκόπελο και αυτή την ώρα αναδεικνύεται ένα τεράστιο πρόβλημα».

Δείτε ακόμα...