Σλοβακία – Τσεχία: Απαγορεύσεις και lockdown σε ανεμβολίαστους

Πράγα, Τσεχία
Φώτο Αρχείου / Πράγα, Τσεχία / Πηγή: Eurokinissi

Με απαγορεύσεις και lockdown σε ανεμβολίαστους, επιχειρούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να διαχειριστούν την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού. Σε καμία χώρα δεν κάνουν κουβέντα για ενίσχυση των δημόσιων συστημάτων υγείας, που δέχονται τεράστια επιβάρυνση. Στη ίδια «γραμμή» η Σλοβακία και η Τσεχία.

Τσεχία

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Τσεχίας ενέκρινε τα σχέδια να επιτρέπεται από τη Δευτέρα η είσοδος σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και άλλες υπηρεσίες μόνο σε όσους έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 ή έχουν αναρρώσει από την ασθένεια τους τελευταίους έξι μήνες, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις.

Το κράτος θα απαιτεί επίσης διαγνωστικά τεστ COVID-19 σε εταιρίες στο πλαίσιο των νέων μέτρων, που είναι παρόμοια με αυτά που ίσχυαν νωρίτερα φέτος κατά το τελευταίο μεγάλο κύμα της πανδημίας. Η χώρα είχε προχθές Τρίτη αριθμό ρεκόρ 22.511 κρουσμάτων. Τα νοσοκομεία γεμίζουν αν και ο αριθμός των ασθενών, περίπου 4.500, είναι σχεδόν ο μισός από τα υψηλά επίπεδα που είχαν καταγραφεί τον Μάρτιο.

Το ποσοστό εμβολιασμού στην Τσεχία είναι κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου, με το 58% του συνολικού πληθυσμού να έχει ανοσοποιηθεί.

Σλοβακία

Η Σλοβακία θα επιβάλει αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Έντουαρντ Χέγκερ.

«Πρόκειται για lockdown για τους ανεμβολίαστους», δήλωσε ο Χέγκερ σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Δείτε ακόμα...