Σλοβενία: Διαπιστευτήρια στην ΕΕ για αισχρή κάλυψη στην εγκληματική πολιτική του κράτους – δολοφόνου Ισραήλ

Παλαιστίνη: Ξημέρωμα στη Λωρίδα της Γάζας 20/5/2021
Φώτο Αρχείου / Παλαιστίνη: Ξημέρωμα στη Λωρίδα της Γάζας 20/5/2021 / Πηγή: TWITTER

Η Σλοβενία δίνει διαπιστευτήρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) για αισχρή κάλυψη στην εγκληματική πολιτική του κράτους – δολοφόνου Ισραήλ. Το 2018, η κυβέρνηση της Σλοβενίας είχε ανακοινώσει πως θα κινήσει τις διαδικασίες, μαζί με άλλα κράτη – μέλη της ΕΕ, για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης. Αυτό μας θυμίζει την ομόφωνη απόφαση του ελληνικού Κοινοβουλίου, το 2015, που έμεινε ανεφάρμοστη απ’ όλες διαδοχικά τις κυβερνήσεις.

Πρόσφατα, όμως, ο πρωθυπουργός της χώρας, σχολιάζοντας μια μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον λαό της Παλαιστίνης, όχι στη χώρα του, αλλά στο Σαράγεβο, προειδοποίησε πως «όποιος πιστεύει ότι αυτή η επευφημία στο Σαράγεβο φέρνει τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη πιο κοντά στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ζει μια μεγάλη ψευδαίσθηση!». Πρόκειται για τον ίδιο που, σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν, έγραψε και διένειμε το περιβόητο «non paper» με τις προτεινόμενες αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια και τη διάλυση της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης!

Η Σλοβενία, λοιπόν, που θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ από την 1η Ιούλη, δίνει από τώρα το στίγμα της προσήλωσής της στις ευρωενωσιακές «αρχές» και «αξίες»: Αισχρή κάλυψη στην εγκληματική πολιτική του κράτους – δολοφόνου Ισραήλ, «ευρωατλαντική ολοκλήρωση» των Βαλκανίων, για την ισχυροποίηση των ΝΑΤΟ και ΕΕ έναντι των ανταγωνιστών τους και κλιμάκωση των παρεμβάσεων στην περιοχή, που δεν αποκλείουν ακόμα και τις αλλαγές συνόρων.

Δείτε ακόμα...