Σμηνίτης απ’ την 110 ΠΜ: Είμαι αντίθετος στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία

Τα Αμερικάνικα UAV, MQ-9 Reaper που σταθμεύουν στην 110 ΠΜ στη Λάρισα
Φώτο Αρχείου / Τα Αμερικάνικα UAV, MQ-9 Reaper που σταθμεύουν στην 110 ΠΜ στη Λάρισα / Πηγή: Eurokinissi

Από την πρώτη ημέρα της θητείας ένοιωθα ένα μόνιμο άγχος και ανησυχία, αναφορικά με την περίοδο στράτευσης μας παράλληλα την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Ιδιαίτερα αν λάβουμε υπ’ όψη την βαθιά και ενεργή εμπλοκή της χώρας μας. Η κυβέρνηση τόσο η σημερινή όπως και η προηγούμενη συνεχίζει στο δρόμο της εμπλοκή παίρνοντας απόφαση να δώσει επιπλέον στρατιωτικές υποδομές με την ανανέωση της ελληνοαμερικάνικης συμφωνίας, να στείλει εξοπλισμό αρκετών εκατομμυρίων αποδυναμώνοντας την αμυντική ικανότητα της χώρας μας. Ενώ στον αντίποδα ο μισθός μας να μένει στα 8,71.

Τα ΝΑΤΟϊκά MQ Reaper, οι «θεριστές», εδώ και μήνες «εξορμούν» από την μονάδα που υπηρετώ την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα. Ενώ σαν αποτέλεσμα των παραπάνω συμφωνιών εδώ και αρκετό καιρό γίνονται εργασίες μέσα στη μονάδα για την διαμόρφωσης υποδομών ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν επιπλέον ΑμερικανοΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη. Η πόλη της Λάρισας γίνεται στόχος όταν μέσα στην πόλη υπάρχει μία κρίσιμη στρατιωτική υποδομή από όπου δραστηριοποιούνται τα ΑμερικανοΝΑΤΟϊκά στρατεύματα.

Είμαι αντίθετος στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία. Στη μετατροπή της χώρας μας σε ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο μπλεγμένο στην κόντρα ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με Ρωσία και αύριο μεθαύριο με την Κίνα όπως και οι ίδιοι ομολογούν. Συγκρούσεις που οι λαοί καλούμαστε να πληρώσουμε σε χρήμα και σε αίμα, όπως γίνεται σήμερα με το λαό της Ουκρανίας. Το παράδειγμα της Ουκρανία ήταν αποκαλυπτικό και σε εμένα αλλά και σε άλλους, ότι το ΝΑΤΟ δεν υπάρχει για να προστατεύει τους λαούς, ίσα ίσα ο λαός της Ουκρανίας έχει γίνει «σάκος του μποξ» και πληρώνει βαρύ φόρο αίματος.

Πώς γίνεται άραγε να είναι και η Ελλάδα και η Τουρκία στο ΝΑΤΟ και ταυτόχρονα η Τουρκία να απειλεί με casus belli, να κάνει ασκήσεις κατάληψης και περικύκλωσης νησιού μαζί με τους ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους. Καταρρέει το αφήγημα τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων ότι όσο πιο βαθιά εμπλέκεται η χώρα μας στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, οι δήθεν ΝΑΤΟϊκόί σύμμαχοι θα προστατεύσουν τη χώρα. Οι τραγικές εξελίξεις στο Κυπριακό από το 1974 μέχρι σήμερα είναι τροχιοδεικτικές. Από όπου και να το πιάσουμε δυστυχώς η Ελλάδα μπαίνει και όλο σε πιο επικίνδυνα μονοπάτια. Εγώ έδωσα όρκο να υπερασπιστώ την πατρίδα και το λαό μας, όχι να υπηρετώ τους ΝΑΤΟϊκούς και να συμμετέχουμε σε αποστολές εκτός συνόρων.

Χαιρετίζω λοιπόν το αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ που γίνεται εδώ στη Θεσσαλία. Το αντιιμπεριαλιστικό διήμερο έρχεται να δώσει το στίγμα του και να διατρανώσει την φωνή που λέει «Δε διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών, όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, Κανένας στρατιώτης εκτός συνόρων. Απεμπλοκή από τους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, καμία αποστολή όπλων, καμία παραχώρηση υποδομών». Στηρίζω και θα συμμετάσχω στην αντιιμπεριαλιστική κατασκήνωση και εγώ με την σειρά μου.

Μπακαλάκος Θανάσης
Σμηνίτης από την 110 Πτέρυγα Μάχης

Δείτε ακόμα...