Σμηνίτης από την 110 ΠΜ ενάντια στην αποστολή των Patriot στη Σαουδική Αραβία

110 Πτέρυγα Μάχης - Λάρισα
Φώτο Αρχείου / 110 Πτέρυγα Μάχης – Λάρισα / Πηγή: EUROKINISSI

Ως σμηνίτης που υπηρετώ τη θητεία μου, εκφράζω την αντίθεσή μου στα νέα επεισόδια της ολοένα και μεγαλύτερης εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Τόσο η συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ στην Αθήνα, όσο και η αποστολή πυραύλων «Πάτριοτ» στη Σαουδική Αραβία συνοδευόμενη από την «Ελληνική Δύναμη Σαουδικής Αραβίας» αλλά και η επέκταση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις που ετοιμάζεται, αποτελούν ανησυχητικές εξελίξεις για το λαό μας.

Τίποτα από αυτά δεν έχει σχέση με την άμυνα της χώρας μας, αντίθετα, μετατρέπουν όλη τη χώρα σε ένα τεράστιο ορμητήριο. Μόνος στόχος είναι η ενίσχυση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών και των συμμάχων τους στον ανταγωνισμό με αντίπαλα κέντρα όπως η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν, για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών, διαύλων μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων. Συμμετέχοντας σε αυτούς τους σχεδιασμούς, η χώρα κι ο λαός μας γίνονται αντικειμενικά στόχος σε περίπτωση όξυνσης.

Είναι απαράδεκτο να δίνονται για Νατοϊκές δαπάνες 6,6 δις ευρώ το χρόνο, ξεπερνώντας ακόμα και τις ίδιες τις ΗΠΑ σε ποσοστό του ΑΕΠ, ενώ οι στρατευμένοι καλούνται να τα βγάζουν πέρα με 8 ευρώ το μήνα, ενώ δεν παίρνονται στοιχειώδη μέσα προστασίας της υγείας μέσα κι έξω από τα στρατόπεδα και δε δίνονται στοιχειώδη κονδύλια για αντιπυρική προστασία, αντιπλημμυρικά έργα κ.α.

Ενώνω λοιπόν τη φωνή μου με τα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα απαιτώντας:

– Επιστροφή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό.

– Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

– Κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις.

– Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις του θανάτου.

– Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Σμηνίτης από την 110 ΠΜ

Δείτε ακόμα...