Σμηνίτης από την 110 ΠΜ: Η γνώμη και η άποψή μας δε σταματούν στις πύλες των στρατοπέδων

Πηγή: Eurokinissi

Η επιβολή ποινής στον συνάδελφο οπλίτη ιατρό στο 98ο Τάγμα Υγειονομικού Εθνοφυλακής επειδή χαιρέτησε τους νέους που συμμετέχουν στο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ, αλλά και σε δεύτερο φαντάρο στη Λέσβο ο οποίος εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον πρώτο, είναι αυταρχικές ενέργειες οι οποίες πρέπει να καταδικαστούν από όλους τους στρατευμένους και οι ποινές αυτές να ανακληθούν.

Με τη σειρά μου, εκφράζω κι εγώ την συμπαράστασή μου στους συναδέλφους όπως έχουν κάνει ήδη δεκάδες φαντάροι σε όλη την Ελλάδα. Η γνώμη και η άποψή μας δε σταματούν στις πύλες των στρατοπέδων, ακριβώς όπως δε σταματούν και τα προβλήματα μας. Τέτοιες προσπάθειες τρομοκράτησης και φίμωσης των στρατευμένων πρέπει να σταματήσουν άμεσα.

Το επιχείρημα ότι “δεν επιτρέπονται πολιτικές απόψεις στο στρατό” φαίνεται άλλωστε ότι ισχύει επιλεκτικά, αφού συχνά ακούγονται εθνικιστικά- ρατσιστικά συνθήματα σε στρατόπεδα ανά την Ελλάδα χωρίς να τυγχάνουν της ίδιας αντιμετώπισης. Αυτό που πραγματικά ενοχλεί είναι ο χαρακτήρας του διημέρου που χαιρέτησε ο φαντάρος, το γεγονός ότι οι χιλιάδες νέοι που θα συμμετέχουν θα ενώσουν τις φωνές τους ενάντια στον εθνικισμό και το ρατσισμό, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την αυξανόμενη εμπλοκή της χώρας μας σε επιθετικές ενέργειες όπως οι πρόσφατες ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα και αλλού.

Γι’ αυτό και χαιρετίζω κι εγώ το αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ και τα μηνύματα αλληλεγγύης και φιλίας μεταξύ των λαών που μεταδίδει παντού.

Σμηνίτης από την 110 ΠΜ

Δείτε ακόμα...