Σμηνίτης από την 21 ΜΚΒ: Το άθλιο αντεργατικό νομοσχέδιο να μείνει εδώ και τώρα στα χαρτιά

Πηγή: Eurokinissi

Την στιγμή που οι σχολές έχουν μείνει κλειστές για τους φοιτητές εδώ και έναν χρόνο με την κυβέρνηση να μην παίρνει μέτρα για το άνοιγμα τους και ενώ φοιτητικοί σύλλογοι και κάθε λαϊκή οικογένεια έχει καταδικάσει την ένταξη της αστυνομίας στα πανεπιστήμια και τις σχολές, η κυβέρνηση έχει το θράσος να διαφημίζει στους νέους στρατευμένους να ενταχθούν μετά το πέρας της θητείας τους σαν ειδικοί φρουροί στις σχολές.

Φαίνεται πως μετά από το κατάπτυστο νομοσχέδιο το οποίο θα επιτρέπει στους εργαζόμενους να μαζεύουν τις ελιές τους αλλά και να γίνονται part-time γονείς, ήρθε η ώρα να ανοίξουν και θέσεις εργασίας στο σύστημα που υπηρετούν, ζητώντας από εμάς τους φαντάρους να ενταχθούμε σε έναν μηχανισμό ο οποίος σαν μοναδικό σκοπό έχει την καταστολή των δικαιωμάτων των φοιτητών.

Σαν σμηνίτες καταδικάζουμε αυτή την κίνηση. Κανένας στρατεύσιμος δεν πρέπει να δεχθεί να ενταχθεί σε έναν τέτοιο μηχανισμό καταστολής και βίας. Δεν τσιμπάμε στα ψεύτικα λόγια τους περί ανομίας λόγω ασύλου. Είναι γνωστό εξάλλου πως το μόνο άσυλο που έχουν στα σχέδια τους,είναι το άσυλο σε επιχειρηματικούς ομίλους να δρουν ανεξέλεγκτα μέσα στα πανεπιστήμια με σκοπό το κέρδος των λίγων και όχι την ουσιαστική μόρφωση των φοιτητών.

Αυτό το άθλιο νομοσχέδιο να μείνει εδώ και τώρα στα χαρτιά.

Τέλος στέλνω κ εγώ με τη σειρά μου, τη στήριξη μου στους χιλιάδες απεργούς που ήδη έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα σε κυβέρνηση και ΣΕΒ στις 10 Ιούνη δείχνοντάς πως αυτό το αντεργατικό τερατούργημα, που θέλει τους εργαζόμενους να δουλεύουν ήλιο με ήλιο, ότι θα μείνει στα χαρτιά και που κλιμακώνουν τη δράση τους για τις 16 Ιούνη. Οι εργαζόμενοι το έχουν ξανακάνει και θα το ξανακάνουν, να ακυρώσουν στην πράξη τέτοια νομοσχέδια, για μια καλύτερη ζωή στο μπόι των ανθρώπων.

Σμηνίτης από την 21ΜΚΒ

Δείτε ακόμα...