Σμηνίτης: Εύχομαι η καινούργια χρονιά να δώσει νέα ώθηση στους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού μας

Σμηνίτες στην 124ΠΒΕ Τρίπολη
Φώτο Αρχείου / Σμηνίτες στην 124ΠΒΕ Τρίπολη / Πηγή: Eurokinissi

Από την μεριά μου εύχομαι καλή χρόνια με υγεία για όλους τους στρατευμένους και τις οικογένειες τους, όπως επίσης και στην συντακτική ομάδα του alt.gr. Εύχομαι η καινούργια χρονιά να δώσει νέα ώθηση στους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού μας.

Η χρόνια που μας πέρασε ήταν μια χρονιά δύσκολη. Από την μία η ακρίβεια που καλπάζει και από την άλλη η όξυνση της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην Ουκρανία καθώς και η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας αυξάνουν δικαιολογημένα την ανησυχία όλων μας για το που οδεύουν τα πράγματα. Για το πόσο ακόμα θα είναι στο στόχαστρο ο λαός των δυο εμπλεκόμενων χωρών, αλλά και συνολικά οι λαοί της Ευρώπης, μιας σύγκρουση που στο επίκεντρό της δεν έχει σίγουρα τα συμφέροντά τους.

Η ελληνική κυβέρνηση παίρνοντας την σκυτάλη από τις προηγούμενες και με την σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων αστικών κομμάτων έχει βάλει των ελληνικό λαό σε τεράστιους κινδύνους. Η άμεση εμπλοκή μας είναι ευρέως αναγνωρισμένη καθώς δεχόμαστε ευθείες απειλές από το αντίπαλο στρατόπεδο. Δεν είναι τυχαίο, όπως έχει δημοσιευθεί, ότι μια σειρά από οπλικά συστήματα, αρκετά από αυτά μάλιστα να μην προέρχονται από το απόθεμα των ενόπλων δυνάμεων αλλά να απομακρύνονται από μονάδες όπου είναι επιχειρησιακά, έχουν σταλεί και παίζουν καθοριστικό ρόλο στον πόλεμο στην Ουκρανία και από ότι φαίνεται έπεται και συνέχεια…

Σε αυτό το πλαίσιο της γενικότερης όξυνσης των ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου-Ευρώπης είναι ενταγμένη και η αύξηση της τουρκικής επιθετικότητας, με την ανοχή των “΄ολύτιμων συμμάχων μας” . Μπορεί ο τουρκικός αναθεωρητισμός να κινείται σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων του ελληνικού λάου, είτε σπρώχνοντας μας πιο γρήγορα σε μια επώδυνη συμφωνία-συνεκμετάλλευση είτε σε κάποιο θερμό επεισόδιο, όμως οι συνέπειες του ενός η του άλλου σεναρίου θα είναι οδυνηρές για όλους τους λαούς της περιοχής.

Αναδεικνύεται λοιπόν ότι ο ελληνικός λαός άλλα και οι νέοι στρατευμένοι πρέπει να συνεχίσουμε στο δρόμο της διεκδίκησης για άμεση απεμπλοκή της χωράς από αυτούς τους επικινδύνους σχεδιασμούς, να συνεχίσουμε να δηλώνουμε την αντίθεση μας στον πόλεμο ακόμα και αν γίνεται προσπάθεια αυτή η φωνή να μην ακουστεί. Να μην δεχτούμε να γίνει ούτε ένα βήμα πίσω από τα κυριαρχικά δικαιώματα του ελληνικού λαού. Σαν νέοι στρατευμένοι εμπνεόμαστε από τις μάχες που έδωσε ο λαός μας την χρονιά που πέρασε και ελπίζουμε να βάλουμε με την στάση μας και εμείς το λιθαράκι μας σε αυτές που έρχονται. Πορευόμαστε λοιπόν με αιτήματα που εκφράζουν τα γνήσια λαϊκά συμφέροντα:

Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

Να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον λαό στην εξουσία.

Καλή δύναμη σε όλους !

Σμηνίτης (ΜΕΤΕ) Παππάς Παναγιώτης 

Δείτε ακόμα...