Σμηνίτης: Κανένας φόβος να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στον πόλεμο και σ’ όλα αυτά που φέρνει!

Σμηνίτες στην 124ΠΒΕ Τρίπολη
Φώτο Αρχείου / Σμηνίτες στην 124ΠΒΕ Τρίπολη / Πηγή: Eurokinissi

Ως νέος στρατευμένος εκφράζω την αμέριστη αλληλεγγύη μου στον συνάδελφο καταδρομέα στη Ρόδο που τιμωρήθηκε με εικοσαήμερη ποινή φυλάκισης, επειδή εξέφρασε την αντίθεσή του στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν.

Μια άδικη ποινή που του επιβλήθηκε επειδή θέλησε να εκφράσει τις φιλειρηνικές του απόψεις. Μια εποχή που βλέπουμε την φωτιά του πολέμου να φουντώνει, με την εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ με τον πόλεμο στην Ουκρανία, και το ενδεχόμενο γενίκευσης της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης να έρχεται όλο και πιο κοντά. Ταυτόχρονα οι εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά «μυρίζουν μπαρούτι» για την περιοχή μας, ιδιαίτερα στο Αιγαίο, με τα συνεχή παζάρια των επιχειρηματικών ομίλων για το ποιος θα διαχειριστεί τα πλούτη του.

Όπως έγραψε και ο συνάδελφος, οι νέοι στρατευμένοι είμαστε οι πρώτοι που θα μπούμε μπροστά, χωρίς δεύτερη σκέψη, αν χρειαστεί να υπερασπιστούμε την άμυνα και τα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού μας!

Και είναι δικαίωμα, πολιτικά κατωχυρωμένο, κάθε νέου που υπηρετεί την θητεία του να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, τις σκέψεις του και τους προβληματισμούς του. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας, και δεν μπορεί κανείς να μας το στερήσει!

Κανένας φόβος να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στον πόλεμο και σ’ όλα αυτά που φέρνει!

Να παρθεί πίσω άμεσα η απαράδεκτη ποινή που επιβλήθηκε στον συνάδελφο καταδρομέα!

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά!

Έχουν δικαιώματα πολιτικά!

Σμηνίτης ΜΕΤΕ Καραγκαδάκης Νίκος

Δείτε ακόμα...