Σμηνίτης: Να φωνάξουμε “έξω το ΝΑΤΟ, έξω οι ΗΠΑ”

Σμηνίτες στην 124ΠΒΕ Τρίπολη
Φώτο Αρχείου / Σμηνίτες στην 124ΠΒΕ Τρίπολη / Πηγή: Eurokinissi

Η κυβέρνηση προκαλεί με την απαράδεκτη απαγόρευση δημοσίων συναθροίσεων και συγκεντρώσεων λίγες μέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα δεν πήρε κανένα μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας. Επιδιώκει να βάλει στον πάγο τις διεκδικήσεις και τους αγώνες του λαού και της νεολαίας, αξιοποιεί την πανδημία για να περάσει βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Θέλει να “χτυπήσει” το οργανωμένο εργατικό-λαϊκό κίνημα.

Η πορεία του Πολυτεχνείου δεν είναι απλά μια επέτειος. Αποτελεί σταθμό για το εργατικό-λαϊκό κίνημα, βάζει σαν κεντρικό του σύνθημα το “εξω ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ” που τώρα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, στέλνει μήνυμα αγωνιστικής ανάτασης, γι αυτό και η κυβέρνηση επιδιώκει να επιβάλλει την απαγόρευσή της με αποφάσεις που θυμίζουν άλλες, πιο μαύρες εποχές.

Είμαι σμηνίτης στην πολεμική αεροπορία. Όπως έχω διαβάσει σε αναρτήσεις και έχω συζητήσει με συνφάνταρούς μου, ό,τι γίνεται έξω από τον στρατό γίνεται περίπου και μέσα. Σου πετάνε το μπαλάκι της ατομικής ευθύνης δίνοντας σου ένα σακουλάκι αντι-covid που περιέχει μία-δύο μάσκες, γάντια και, εάν είσαι τυχερός, ένα μπουκαλάκι αντισηπτικό.

8,71 € μισθό για να βγάλεις τον μήνα και σου κάνουν κι ένα φαστ-τρακ τεστ στην είσοδο μόλις καταταγείς. Και τέλος. Η έλλειψη και η μη συντήρηση των εγκαταστάσεων “δίνει και παίρνει” και έχει ως αποτέλεσμα τον συνωστισμό των νεοσυλλέκτων όταν χρησιμοποιούν νιπτήρες, τουαλέτες και ντουζιέρες. Η καθαριότητα όλων αυτών δε, γίνεται από τους ίδιους τους νεοσύλλεκτους.

Εν μέσω όλου αυτού η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη την πανδημία, αποθεώνει την ατομική ευθύνη, αναγκάζοντας τους εργάτες να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν μια μηδαμινή προστασία. Και άμα πρέπει να κάνουν το τεστ να μην τους το καλύπτει η επιχείρηση στην οποία εργάζονται.

Επικαλείται την δημόσια υγεία όταν με δική της απόφαση τα ΜΜΜ δεν επαρκούν, τα δημόσια νοσοκομεία κλείνουν ή μειώνουν θαλάμους και προσωπικό, τα σχολεία μέχρι πρότινος λειτουργούσαν με πολυάριθμα τμήματα και τώρα χωρίς καμία κάλυψη για τα απαραίτητα μέσα που χρειάζονται για την τηλεκπαίδευση (δωρεάν ίντερνετ, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τάμπλετ, κλπ).

Ο λαός πρέπει να δώσει την απάντησή του. Να ακυρώσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης.

Να φωνάξουμεέξω το ΝΑΤΟ, έξω οι ΗΠΑ

Δείτε ακόμα...