ΣΜΥ: Δεκάδες κρούσματα έδειξαν τα rapid test

"Σκηνάκια", απο χειμερινή εκπαίδευση ΣΜΥ
Φώτο Αρχείου / “Σκηνάκια”, από χειμερινή εκπαίδευση ΣΜΥ / Πηγή: Eurokinissi

Συναγερμός έχει σημάνει από το πρωί στο Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα μετά τα αποτελέσματα των rapid τεστ στα οποία υποβλήθηκαν σπουδαστές, στελέχη και προσωπικό.

Το alt.gr αναδημοσιεύει με κάθε επιφύλαξη σχετικό ρεπορτάζ του trikalavoice.gr σύμφωνα με το οποίο τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στους σπουδαστές της Σχολής Μόνιμων Υπαξιωματικών είναι πολύ περισσότερα από 100 (!!!) σε σύνολο άνω των 500 τεστ που διενεργήθηκαν.

Ενώ τις προηγούμενες μέρες είχαν επιβεβαιωθεί άλλα 10-15 μέσω μοριακού ελέγχου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων που βρέθηκαν θετικοί στον covid-19 είναι ασυμπτωματικά. Οι σπουδαστές και σπουδάστριες βρίσκονται όλοι σε προληπτική καραντίνα από πριν την 28η Οκτωβρίου, οπότε έχει αποφευχθεί κατά το δυνατόν η ακόμη μεγαλύτερη διασπορά. 

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ από τη Διοίκηση της ΣΜΥ έχουν ακολουθηθεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ έχουν ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ, η Πολιτική Προστασία και το ΓΕΕΘΑ το οποίο αναλαμβάνει πια τον συντονισμό των ενεργειών.

Το περιστατικό αυτό έρχεται σε μια περίοδο όξυνσης της κατάστασης στο εθνικό σύστημα υγείας, με ταυτόχρονη δραματική αύξηση των καθημερινών θανάτων και διασωληνωμένων. Είναι επιτακτική ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα για την υγεία των στρατευμένων, των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών, των στελεχών και του πολιτικού προσωπικού στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Με ανακοίνωσή της, την Τετάρτη, η Επιτροπή του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας ζητά συγκεκριμένα μέτρα, μεταξύ των οποίων την πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων διαγνωστικών τεστ.

Πηγή: trikalavoice.gr

Δείτε ακόμα...