Σμύρνη: Μεγάλες καταστροφές, 12 νεκροί και πάνω από 500 οι τραυματίες από τον σεισμό

Στους 12 έφτασαν οι νεκροί ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 500 στη Σμύρνη από τον σεισμό που σημειώθηκε στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με την Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD) της Τουρκίας, οι νεκροί είναι 12, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 522.

Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων επικεντρώνονται σε 17 κτίρια, κυρίως στην περιοχή Μαναβκουγιού. Στο σημείο βρίσκονται αξιωματικοί των ειδικών δυνάμεων, ενώ για τον εντοπισμό επιζώντων έχουν επιστρατευτεί και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι. Πληροφορίες θέλουν τουλάχιστον 40 άτομα να έχουν εγκλωβιστεί σε ένα, μόνο, κτίριο, ενώ, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Σμύρνης, έχουν απεγκλωβιστεί τουλάχιστον 70 άτομα.

Ο ισχυρός σεισμός προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στη Σμύρνη, ενώ έγινε αισθητός έως και την Κωνσταντινούπολη. Δεκάδες κτίρια κατέρρευσαν, ειδικά παλιών και κακής κατασκευής στην πυκνοκατοικημένη πόλη. Σύμφωνα με τις τοπικές αναφορές, επηρεάστηκαν κυρίως κτίρια στις γειτονιές Μπουρνόβα και Μπαϊρακλί.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυρ. Μητσοτάκης, τηλεφώνησε στον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για τις απώλειες ζωών στην Τουρκία. Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας, επικοινώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του, Μ. Τσαβούσογλου, και εξέφρασε την ετοιμότητα της χώρας να αποστείλει δυνάμεις της ΕΜΑΚ αν χρειαστεί.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...