Σολτς: Η Ελλάδα θα στείλει τεθωρακισμένα στην Ουκρανία και η Γερμανία θα τα αναπληρώσει

Σταθερά στην όλο και πιο επικίνδυνη εμπλοκή και συμμετοχή της Ελλάδας στην σύγκρουση του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία στην Ουκρανία είναι η ελληνική κυβέρνηση που σύμφωνα με τον Γερμανό καγκελάριος Όλαφ Σολτς υπάρχει συμφωνία για την αποστολή ελληνικών τεθωρακισμένων στην Ουκρανία και τα οποία θα αντικαταστήσει η Γερμανία στο ελληνικό στρατό.

Ο Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε, μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, ότι συμφώνησε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σε μια συνεργασία ανάλογη με αυτήν της Γερμανίας με την Τσεχία, στο πλαίσιο της οποίας η τελευταία παραδίδει στην Ουκρανία τεθωρακισμένα από το απόθεμα του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας, τα οποία κατόπιν αντικαθίστανται με αντίστοιχα γερμανικά εξοπλιστικά συστήματα.

«Σήμερα μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό για μια παρόμοια συμφωνία με την Ελλάδα, η οποία διαθέτει τέτοια συστήματα και θα την προμηθεύσουμε με γερμανικά άρματα μάχης», δήλωσε ο Ο. Σολτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και προσέθεσε ότι οι λεπτομέρειες θα διευθετηθούν από τα υπουργεία ‘Αμυνας των δύο χωρών. Αντίστοιχες συμφωνίες συνεργασίας θα επιδιωχθούν και με άλλες χώρες, σημείωσε.

Η Ελληνική κυβέρνηση εμφανιζόταν θετική στην αποστολή τεθωρακισμένων οχημάτων ΒΜΡ-1 (σοβιετικής κατασκευής) με μόνη προϋπόθεση να αντικατασταθούν άμεσα. Φαίνεται πως, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Ολαφ Σολτς, ικανοποιείται η προϋπόθεση που είχε τεθεί από την κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...