Σομαλία: Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν από την επίθεση σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας

Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 27 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επίθεση εναντίον ξενοδοχείου στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, όπως δήλωσε η αστυνομία, στο πιο πρόσφατο επεισόδιο που υπογραμμίζει την ικανότητα των τζιχαντιστών Σεμπάμπ να χτυπάνε.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας είχαν θεαθεί νωρίτερα να αναπτύσσονται περιμετρικά του Syl Hotel, όπου συχνάζουν συνήθως κυβερνητικοί αξιωματούχοι και βουλευτές, μετά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε αργά χθες, Πέμπτη, το βράδυ και την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η Σεμπάμπ.

«Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν. Δεκαοκτώ άμαχοι και εννέα στρατιώτες τραυματίστηκαν στην επίθεση στο ξενοδοχείο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Κάσιμ ’Αχμεντ Ρόμπολ, σε συνέντευξη Τύπου. «Και οι πέντε τρομοκράτες πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν και τα πτώματά τους εντοπίστηκαν».

Κατά τη χθεσινή επίθεση, κάτοικοι άκουσαν μια έκρηξη την οποία ακολούθησαν πυρά όπλων καθώς οι επιτιθέμενοι εισέρχονταν στο ξενοδοχείο, όπως είπαν στο Reuters. Μια δεύτερη έκρηξη ακολούθησε αρκετά λεπτά αργότερα, ανέφεραν ένας δημοσιογράφος του Reuters και ένας κάτοικος.

Παρότι έχει εκδιωχθεί από αρκετές περιοχές από δυνάμεις υποστηριζόμενες από την κυβέρνηση από τα μέσα της δεκαετίας του 2010, η Σεμπάμπ εξακολουθεί να ελέγχει τεράστιες περιοχές στη νότια και κεντρική Σομαλία και να εξαπολύει σποραδικές επιθέσεις σε αμάχους και στρατιωτικούς στόχους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...