Σομαλία: Βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε μέσα σε στρατιωτική ακαδημία – Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Σομαλία - στρατός

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας σκόρπισε τον θάνατο σήμερα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 30 στρατιώτες και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους μέσα σε μια στρατιωτική ακαδημία στο Μογκαντίσου της Σομαλίας, ανέφεραν δύο πηγές του στρατού.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι ισλαμιστές Σεμπάμπ.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις που ξεκίνησαν από πέρσι οι κυβερνητικές δυνάμεις με τη στήριξη συνεργαζόμενων πολιτοφυλακών ανάγκασαν την οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα να αποχωρήσει από πολλά εδάφη στη νότια Σομαλία. Ωστόσο, οι ισλαμιστές συνέχισαν τις πολύνεκρες επιθέσεις τους.

Στη σημερινή επίθεση αυτοκτονίας στόχος ήταν η στρατιωτική ακαδημία Τζάλε Σιγιάντ. «Έχουμε επιβεβαιώσει τον θάνατο 30 ανθρώπων. Άλλοι 73 τραυματίστηκαν από την έκρηξη στο στρατόπεδο εκπαίδευσης» είπε ένας αξιωματικός του στρατού, ο ταγματάρχης Αμπντουλάχι. Μια δεύτερη πηγή επιβεβαίωσε τον απολογισμό αυτόν.

«Τα θύματα κατάγονταν από την περιοχή του Κάτω Σαμπέλε και είχαν πάει στην πρωτεύουσα για εκπαίδευση», είπε ο λοχαγός Άλι Φάραχ που, όπως είπε, γνώριζε προσωπικά κάποιους από αυτούς τους άνδρες. «Γινόταν καταμέτρηση των στρατιωτών όταν ανατινάχθηκε ο βομβιστής», είπε.

Η Σεμπάμπ υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της ότι σκότωσε 73 στρατιώτες και τραυμάτισε άλλους 124. Η οργάνωση σχεδόν πάντα ανακοινώνει αριθμούς πολύ υψηλότερους από εκείνους των αρχών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...