«Σοβαρή προειδοποίηση» προς τις ΗΠΑ οι στρατιωτικές ασκήσεις της Κίνας δίπλα στην Ταϊβάν

Πολεμικό πλοίο της Κίνας αποπλέει από στενό της Ιαπωνίας
(Φωτό αρχείου)

Η Κίνα πραγματοποίησε στρατιωτικές ασκήσεις στον θαλάσσιο χώρο κοντά στην Ταϊβάν για να στείλει μια «σοβαρή προειδοποίηση» στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε την Τετάρτη εκπρόσωπος του κινεζικού στρατού.

Σύμφωνα με τη σχετική δήλωση, οι δυνάμεις της Ανατολικής Διοίκησης πραγματοποίησαν περιπολίες στα ύδατα κοντά στην Ταϊβάν και διεξήγαγαν στρατιωτική άσκηση με τη συμμετοχή διαφόρων κλάδων, σε μία «σοβαρή προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ για τις πρόσφατες δραστηριότητές τους στην Ταϊβάν».

Η δήλωση αναφέρει ακόμη πως οι ΗΠΑ έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους για να «ενθαρρύνουν τους αυτονομιστές στην Ταϊβάν» και συμπληρώνει ότι «πρόκειται για μάταιες προσπάθειες, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν μόνο μια επικίνδυνη κατάσταση. Και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιμετωπίσουν επίσης σοβαρές συνέπειες». «Ο στρατός μας είναι αποφασισμένος και είναι σε θέση να αποκρούσει ξένες παρεμβάσεις και να καταστρέψει τα σχέδια όσων υποστηρίζουν τη λεγόμενη ανεξαρτησία της Ταϊβάν», προστίθεται στη δήλωση.

Η εξέλιξη έρχεται ως έμπρακτη απάντηση στις πρόσφατες δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν, ότι οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν την Ταϊβάν σε περίπτωση κινεζικής επίθεσης και ανεβάζουν ακόμη περισσότερο το θερμόμετρο της έντασης στην περιοχή, που αποτελεί πεδίο έντονης αντιπαράθεσης ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Πεκίνο.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...