Σούδα: Συνεχίζεται η εμπλοκή της Ελλάδας στο μακέλεμα του Παλαιστινιακού λαού

Αεροσκάφος «Lockheed EP-3E Aries II» των ΗΠΑ στη Σούδα (για ηλεκτρονικό πόλεμο και υποκλοπή σημάτων και επικοινωνιών - χρησιμοποιείται από το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό)
Φώτο Αρχείου / Αεροσκάφος «Lockheed EP-3E Aries II» των ΗΠΑ στη Σούδα (για ηλεκτρονικό πόλεμο και υποκλοπή σημάτων και επικοινωνιών – χρησιμοποιείται από το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό)

Η εμπλοκή της Ελλάδας στο μακέλεμα του Παλαιστινιακού λαού συνεχίζεται επί του πεδίου, με την χώρα βασικό κόμβο υποστήριξης των αμερικανοΝΑΤΟικών επιχειρήσεων και αναπτύξεων στην Ανατ. Μεσόγειο.

Από το αεροπορικό σκέλος της Σούδας συνεχίζονται οι απογειώσεις αεροσκαφών για ανεφοδιασμό των αεροπλανοφόρων των ΗΠΑ, «Ford» και «Eisehnower», που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή με τις αρμάδες συνοδείας τους, όπως και του πλοίου αμφίβιων επιχειρήσεων των Αμερικανών, «USS Mesa Verde», που επίσης κατέπλευσε στη Σούδα.

Επιπλέον, απογειώνονται αεροσκάφη των τύπων «Lockheed EP-3E Aries II» (για ηλεκτρονικό πόλεμο και υποκλοπή σημάτων και επικοινωνιών – χρησιμοποιείται από το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό) και «Boeing RC-135V» (με ενισχυμένες δυνατότητες συλλογής πληροφοριών και ηλεκτρονικού πολέμου για λογαριασμό της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ), όλα σε αποστολές επιτήρησης στα ανοιχτά Λιβάνου, Ισραήλ και Γάζας.

Τέλος, στο ναυτικό σκέλος της Σούδας έδεσε και το ταχύ μεταγωγικό των Αμερικανών «USNS Yuma», ενώ το πετρελαιοφόρο «Stena Polaris», μισθωμένο από τους Αμερικανούς για ανεφοδιασμό των πλοίων τους, αφότου φόρτωσε καύσιμο από τα διυλιστήρια στους Αγίους Θεοδώρους μένει αρόδο στα ανοιχτά του Πειραιά, αναμένοντας οδηγίες.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...