Σουδάν: Ένας ακόμα νεκρός σε διαδήλωση κατά του πραξικοπήματος

Διαδηλώσεις στο Σουδάν κατά του στρατιωτικού πραξικοπήματος 25/10/21
Φώτο Αρχείου / Διαδηλώσεις στο Σουδάν κατά του στρατιωτικού πραξικοπήματος 25/10/21

Σουδανοί ακτιβιστές κατά του πραξικοπήματος κάλεσαν σε μαζικές διαδηλώσεις την Κυριακή, καθώς οι γιατροί είπαν ότι ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από την κατάληψη του στρατού τον περασμένο μήνα έχει αυξηθεί σε τουλάχιστον 40 μετά τον θάνατο ενός έφηβου που πυροβολήθηκε στο κεφάλι λίγες μέρες νωρίτερα.

Οι διαδηλώσεις την Τετάρτη οδήγησαν στην πιο θανατηφόρα ημέρα μέχρι στιγμής, με τον αριθμό των νεκρών μετά από αυτές τις διαδηλώσεις να ανέρχεται πλέον στους 16, σύμφωνα με τους γιατρούς.

«Ένας μάρτυρας πέθανε… αφού υπέκυψε σε σοβαρά τραύματα αφού χτυπήθηκε από σφαίρες στο κεφάλι και το πόδι στις 17 Νοεμβρίου», δήλωσε το Σάββατο η ανεξάρτητη Κεντρική Επιτροπή Σουδανών Γιατρών. Ήταν 16 ετών, προστίθεται.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς την Τετάρτη ήταν στο Βόρειο Χαρτούμ, το οποίο βρίσκεται πέρα ​​από τον ποταμό Νείλο από την πρωτεύουσα, δήλωσαν γιατροί. Εκατοντάδες τραυματίστηκαν επίσης κατά τη διάρκεια της καταστολής, σύμφωνα με την επιτροπή.

Αξιωματούχοι της αστυνομίας αρνούνται τη χρήση πραγματικών πυρομαχικών και επιμένουν ότι χρησιμοποίησαν «ελάχιστη δύναμη» για να διαλύσουν τις διαδηλώσεις. Έχουν καταγράψει μόνο έναν θάνατο, μεταξύ των διαδηλωτών στο Βόρειο Χαρτούμ.

Το Σάββατο, ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας έκαναν διαδικτυακές εκκλήσεις για μαζικές διαδηλώσεις κατά του πραξικοπήματος με μια «πορεία εκατομμυρίων στις 21 Νοεμβρίου».

Πηγή: Aljazeera

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...