Σουδάν: Η βία μαίνεται για τρίτη ημέρα στο Νταρφούρ

Ο νέος απολογισμός των πρόσφατων συγκρούσεων μεταξύ αραβικών και αφρικανικών φυλετικών κοινοτήτων στο Δυτικό Νταρφούρ του Σουδάν ανέφερε χτες το θάνατο τουλάχιστον 140 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου 200 άλλων, αλλά και πάνω από 50.000 εκτοπισμένους από τις εστίες τους.

Οι σφοδρές συγκρούσεις σημειώνονται σε μία περίοδο αποχώρησης της ειδικής μεικτής αποστολής κυανοκράνων του ΟΗΕ και στρατιωτών της Αφρικανικής Ενωσης από το Σουδάν.

Το Σάββατο και την Κυριακή, επιθέσεις έλαβαν χώρα εντός και γύρω από το Ελ Τζενέινα στο Δυτικό Νταρφούρ μετά από συμπλοκή κατά την οποία ένα μέλος του Masalit σκότωσε έναν άνδρα από μια αραβική φυλή.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε βαθιά ανησυχία την Κυριακή για τη βία στο Νταρφούρ. Ο εκπρόσωπός του είπε ότι είχε οδηγήσει σε εκτοπισμό περίπου 50.000 ανθρώπων.

«Ο Γενικός Γραμματέας καλεί τις σουδανικές αρχές να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την κλιμάκωση της κατάστασης και να τερματίσουν τις μάχες, να αποκαταστήσουν το νόμο και την τάξη και να διασφαλίσουν την προστασία των αμάχων», δήλωσε ο εκπρόσωπος Στέφαν Ντουτζάριτς σε δήλωση.

Πηγή: reuters.com

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...