Σουφλί: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες περιοχές του δήμου

Άρδας - Έβρος
Πηγή: Eurokinissi

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τον Οκτώβριο του 2020, κηρύχθηκαν χθες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οι πληγείσες από τις έντονες βροχοπτώσεις περιοχές του δήμου Σουφλίου.

Στην απόφαση περιλαμβάνεται κυρίως ο ορεινός όγκος και τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Ορφέα, όπου υπήρξαν ζημιές σε υποδομές και καλλιέργειες. Είναι τα χωριά Αγριάνη, Πρωτοκκλήσι, Κυριακή και όλα τα χωριά της Κοινότητας Μικρού Δερείου, αυτά που βρίσκονται στα πομακοχώρια (Μεγάλο Δέρειο, Ρούσσα, Γονικό, Σιδηρώ και όλα τα υπόλοιπα).

Το αίτημα υπέβαλλε η δημοτική αρχή Σουφλίου και μέσω της περιφέρειας προωθήθηκε με θετική εισήγηση στο υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας που το ενέκρινε.

Η τάση των υδάτων είναι αυξητική στον Έβρο στους Κήπους, σταθερή σε Άρδα και πτωτική σε Ερυθροπόταμο

Οι έντονες βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι των τελευταίων 24ώρων, προκάλεσαν προβλήματα σε όλο το νομό. Υπήρξαν πτώσεις δέντρων και υπερχείλιση ρεμάτων και χειμάρρων, με αποτέλεσμα τη δυσκολία ή και τη διακοπή της κυκλοφορίας ιδιαίτερα στις ισόπεδες διαβάσεις.

Από χτες παρατηρείται πτωτική τάση των υδάτων του Ερυθροποτάμου αλλά και των εισερχόμενων ποσοτήτων στον ποταμό Έβρο στην περιοχή του Ορμενίου. Ο ποταμός Άρδας βρίσκεται σε σταθερή διοχέτευση υδάτων από χθες, ενώ αυξητικές είναι οι τάσεις του ποταμού Έβρου στην περιοχή των Κήπων, οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι διαχειρίσιμες

Πληροφορίες από evros-news.gr

Δείτε ακόμα...