Σουηδία: Άγρια επεισόδια ύστερα από κάψιμο Κορανίου

σουηδία διαδηλώσεις
Διαδηλώσεις στη Σουηδία μετά από το κάψιμο του Κορανίου από ακροδεξιούς

Ένα βίντεο, που απεικονίζει αντι-Ισλαμιστές να καίνε το Κοράνι, έγινε ο λόγος για το ξέσπασμα βίαιων επεισοδίων στο Μάλμε της Σουηδίας. Οι αρχικές διαμαρτυρίες κατέληξαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία.

Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν με 300 άτομα, τα οποία συγκεντρώθηκαν στον κεντρικό δρόμο στο Μάλμε, μετά τη δημοσίευση του βίντεο που γύρισαν μέλη ακροδεξιού κόμματος.

Οι διαδηλωτές ανάψαν φωτιές και πυρπόλησαν αυτοκίνητα, γεγονός που προκάλεσε την αστυνομική παρέμβαση προκειμένου να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση.

​«Έχουμε συνεχιζόμενες και βίαιες ταραχές αυτή τη στιγμή που δεν έχουμε κανέναν έλεγχο» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Rickard Lundqvist, σε τοπικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, οι διαδηλωτές φωνάζουν «Αλλάχου Ακμπάρ» («Ο Θεός είναι μεγάλος»), ενώ διακρίνονται αντικείμενα να καίγονται.

Το προκλητικό βίντεο γύρισαν μέλη του «Stram Kurs», ενός ακροδεξιού κόμματος της Δανίας που ιδρύθηκε από το δικηγόρο και αντι-ισλαμιστή, Rasmus Paludan, το 2017. Οι ακτιβιστές μαγνητοσκόπησαν το κάψιμο του ιερού βιβλίου για το Ισλάμ, το οποίο έγινε σε δημόσιο πάρκο.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...