Σουηδία: Τρεις διαδηλωτές τραυματίσθηκαν από σφαίρες της αστυνομίας

Τραυματιοφορείς παραλαμβάνουν τραυματισμένους διαδηλωτές από σφαίρες αστυνομικών στην πόλη Norrkoping στη Σουηδία - 17/04/2022
Φώτο Αρχείου / Τραυματιοφορείς παραλαμβάνουν τραυματισμένους διαδηλωτές από σφαίρες αστυνομικών στην πόλη Norrkoping στη Σουηδία – 17/04/2022 – Πηγή: Stefan Jerrevang / TT kod 60160

Τρεις διαδηλωτές τραυματίσθηκαν από σφαίρες των δυνάμεων της αστυνομίας. Το γεγονός έγινε κατά την διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων χθες στο Νορσέπινγκ στη Σουηδία ανάμεσα στις δυνάμεις καταστολής και διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν κατά ακροδεξιάς οργάνωσης. Η αστυνομία ισχυρίζεται πως έριξε «προειδοποιητικά πυρά» και ότι υποστηρίζει ότι οι διαδηλωτές χτυπήθηκαν από σφαίρες που εξοστρακίσθηκαν!

«Τρία άτομα φαίνεται ότι χτυπήθηκαν από σφαίρες που εξοστρακίσθηκαν και νοσηλεύονται», αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας και δεν διευκρινίζει ποια είναι η κατάσταση της υγείας των τραυματιών, οι οποίοι τελούν «υπό καθεστώς σύλληψης, ως ύποπτοι για εγκληματικές ενέργειες».

Είναι η δεύτερη φορά σε τέσσερις μέρες που σημειώνονται διαδηλώσεις και συγκρούσεις στο Νορσέπινγκ.

Την πρώτη φορά, οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν κατά συγκέντρωσης του ακροδεξιού «Σκληρή Γραμμή» του Δανο-Σουηδού Ράσμους Παλουντάν.

Σήμερα, οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν εν όψει μίας ακόμη συγκέντρωσης της «Σκληρής Γραμμής», η οποία τελικά ματαιώθηκε.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Δείτε ακόμα...