Σρι Λάνκα: Κλιμακώνει την καταστολή η κυβέρνηση απέναντι στις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις

Καταστολή στη Σρι Λάνκα

Με κλιμάκωση της καταστολής επιχειρεί να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση της Σρι Λάνκα τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις στη χώρα, που ξεκίνησαν παράλληλα με τη μεγάλη οικονομική κρίση που εκδηλώθηκε στη χώρα τους προηγούμενους μήνες και συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Συγκεκριμένα, το περασμένο Σάββατο, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και κανόνια νερού, επιτέθηκαν σε μεγάλη διαδήλωση που οργάνωσε η «Σοσιαλιστική Ένωση Νεολαίας» ενάντια στην κρατική καταπίεση και καταστολή, με αφορμή την απόφαση του προέδρου της χώρας, Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε, μία μέρα πριν, να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις, χαρακτηρίζοντας μεγάλες περιοχές του κέντρου της πόλης ως «ζώνες υψίστης ασφαλείας».

Καταστολή στη Σρι Λάνκα

Η αστυνομία επιτέθηκε με βία στις μεγάλες εργατικές λαϊκές κινητοποιήσεις, συλλαμβάνοντας 85 αγωνιστές και στελέχη των συνδικάτων μεταξύ των οποίων και το μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου της ΠΣΟ Τζανάκα Αντικάρι.

Ο λαός της Σρι Λάνκα βρίσκεται εδώ και μήνες αντιμέτωπος με έντονες ελλείψεις τροφίμων και καυσίμων, παρατεταμένων διακοπών ρεύματος και πληθωρισμού, ως αποτέλεσμα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, που οδήγησε στην κρατική χρεωκοπία.

Παράλληλα, η χώρα συγκλονίστηκε από μεγάλες διαδηλώσεις που οδήγησαν στην κατάρρευση της κυβέρνησης και στη φυγή του πρώην προέδρου Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα από τη χώρα.

Πηγή: Al Jazeera, HinduTimes

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...