ΣΤ’ ΕΣΣΟ: Σήμερα και αύριο οι ορκωμοσίες σε συνθήκες “Lockdown”

Νεοσύλλεκτοι ορκωμοσία Θήβα
Από τις ορκωμοσίες των Νεοσύλλεκτων της Ε’ ΕΣΣΟ 2020 / Πηγή: ΓΕΣ

Σήμερα και αύριο πραγματοποιούνται οι ορκωμοσίες των νεοσυλλέκτων της ΣΤ΄ΕΣΣΟ στον Στρατό Ξηράς και της Δ’ ΕΣΣΟ στο Πολεμικό Ναυτικό. Εξάλλου, σύμφωνα με την απόφαση του ΓΕΕΘΑ, οι άδειες ορκωμοσίας θα δοθούν στο τέλος της θητείας των στρατευμένων και όχι τώρα. Σημαντικό, ωστόσο, είναι να εξασφαλίσει ο στρατός την δωρεάν και με όλα τα μέτρα προστασίας, μεταφορά των φαντάρων προς τις μονάδες τους μετά την ορκωμοσία.

Οι νεοσύλλεκτοι του Νοέμβρη πέρασαν τις πρώτες μέρες σε συνθήκες πανδημίας κι ενώ όλη η χώρα βρίσκεται σε lockdown. Η κυβέρνηση αφού άφησε ανοχύρωτο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και φόρτωσε την ευθύνη στο λαό, συνεχίζει να αγνοεί επιδεικτικά τις ανάγκες του και τις διεκδικήσεις των νοσοκομειακών γιατρών και υγειονομικών.

Τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται δραματικά και μέσα στα στρατόπεδα, μιλώντας πλέον για εκατοντάδες. Αυτό που συνάντησαν οι νέοι είναι ο αναγκαστικός συγχρωτισμός τους, σε θαλάμους, γραφεία, εστιατόρια, οχήματα, πλοία, αεροσκάφη, κοινόχρηστους χώρους υγιεινής, με καθημερινή και πολυπληθή συμμετοχή σε ασκήσεις και άλλες δράσεις, με τα μέτρα ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού να είναι ανύπαρκτα ή στην πράξη να είναι αδύνατο να εφαρμοστούν.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες θα πραγματοποιηθούν οι ορκωμοσίες των φαντάρων. Η κατάσταση είναι δύσκολη, αφού υπάρχουν δεκάδες και αλλού εκατοντάδες φαντάροι που βρίσκονται σε καραντίνα, απομονωμένοι στα κτήρια.

Σε κάθε περίπτωση η τήρηση των αναγκαίων μέτρων προστασίας είναι επιβεβλημένη.

Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, έχει ιδιαίτερη σημασία, μαζί με όλο το λαό, να προστατευτεί η υγεία των στρατευμένων νέων και του μόνιμου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, από την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, με την διαμόρφωση ασφαλών συνθηκών διαβίωσης, εκπαίδευσης και ασφάλειας, μέσων και εγκαταστάσεων, οι οποίες πρέπει να υπόκεινται σε ένα κεντρικό σχεδιασμό, που θα βασίζεται απόλυτα σε επιστημονικά συμπεράσματα και οδηγίες.

Καλή θητεία και υγεία σε όλους τους νεοσύλλεκτους.

Δείτε ακόμα...