Στα χωριά του δήμου Φαιστού που έδωσαν μάχη με τη φωτιά της 24ης Ιουλίου βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ

Ελικόπτερο σε κατάσβεση πυρκαγιάς - Πυροσβεστική
(φωτό αρχείου) / Πηγή: Eurokinissi

Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ στα χωριά Πετροκεφάλι και Κουσέ του δήμου Φαιστού, τα οποία επλήγησαν από φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή, την περασμένη Κυριακή. 

Πρώτος σταθμός ήταν το Πετροκεφάλι, όπου το κλιμάκιο του ΚΚΕ συνομίλησε με κατοίκους του χωριού αλλά και με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου και η περιοδεία κατέληξε στον Κουσέ του δήμου Φαιστού. Το κλιμάκιο ενημερώθηκε για την έκταση της καταστροφής αλλά και για το ποιες ενέργειες έγιναν ώστε τελικά η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο. Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι όσοι συναντήθηκαν με το κλιμάκιο συμφώνησαν στην καθοριστική συμβολή των κατοίκων ώστε η φωτιά να περιοριστεί. Στη συζήτηση ήταν ολοφάνερη η αγανάκτηση και ο έντονος προβληματισμός των κατοίκων. Αποτελεί, άλλωστε, μεγάλο πρόβλημα το πότε θα γίνει η καταγραφή των ζημιών και ότι δεν υπάρχει ενημέρωση γι’ αυτό, όπως και για το τι θα γίνει με την απώλεια των εισοδημάτων των λαϊκών οικογενειών της περιοχής.

Το ΚΚΕ ενημέρωσε τους κατοίκους των δύο χωριών για τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια σε σχέση και με την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μοιρών σε Πυροσβεστικό Σταθμό. Τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων, επεσήμανε την αναγκαιότητα να υπάρχει ακόμη και σε αυτές τις συνθήκες ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης των πυρκαγιών και τόνισε πως οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι εγκληματικές σε σχέση με τα μέτρα που λαμβάνει για την προστασία της ανθρώπινης ζωής αλλά και για την προστασία της περιουσίας του λαού. Οι ευθύνες πολλαπλασιάζονται αν αναλογιστεί κανείς ότι ακολουθεί ο χειμώνας – περίοδος με βροχοπτώσεις – και δεν υπάρχει σχέδιο δράσης για να προληφθεί οποιοδήποτε πλημμυρικό φαινόμενο.

Τέλος, τονίστηκε στους κατοίκους η ανάγκη διεκδίκησης για άμεση καταγραφή των ζημιών, για αποζημίωση στο 100% των καταστροφών, για αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μοιρών σε σταθμό, να γίνουν εδώ και τώρα προσλήψεις εργαζόμενων με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να επανδρωθεί πλήρως το κλιμάκιο Μοιρών.

Σημειώνεται ότι επικεφαλής του κλιμακίου ήταν η Βέφα Χουστουλάκη, μέλος της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, ενώ συμμετείχε και η Κατερίνα Παπαδογιαννάκη, δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Φαιστού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...