Στα Νοσοκομεία της Πάτρας περιόδευσε ο Ν. Καραθανασόπουλος

Στα Νοσοκομεία της Πάτρας περιόδευσε ο Ν. Καραθανασόπουλος
Από επίσκεψη του Ν. Καραθανασόπουλου σε νοσοκομεία της Πάτρας

Περιοδείες του μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Αχαΐας, Νίκου Καραθανασόπουλου, στα Νοσοκομεία της Πάτρας, πραγματοποιήθηκαν χθες.

Αρχικά, μετέβη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, όπου συναντήθηκε  με το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων, για τα οξυμένα προβλήματα που θα ενταθούν μετά και τα περαιτέρω κενά που θα προκύψουν από τις αναστολές εργασίας.

Τονίστηκε η αναγκαιότητα του καθολικού εμβολιασμού σε αντιδιαστολή με τη χρησιμοποίησή του ως όχημα για απολύσεις υγειονομικών, ειδικά μεσούντος του 4ου  κύματος της πανδημίας.

Επιπλέον, συναντήθηκε με ιατρούς της ΜΕΘ όπου εκφράστηκαν οι ανησυχίες τους για την πορεία της πανδημίας μιας και η κατάσταση είναι ασφυκτική με  90% πληρότητα σε covid-19 και 100% πληρότητα σε λοιπά περιστατικά. Όπως αναφέρθηκε, επίσης,  δεν έχουν υλοποιηθεί διορισμοί επτά ιατρών που εκκρεμούν εδώ και έξι μήνες, την ίδια ώρα που δεκαπέντε νοσηλευτές από το δυναμική της βγαίνουν σε αναστολή εργασίας. Κατόπιν συνομίλησε με συγκεντρωμένους υγειονομικούς.

Εν συνεχεία μετέβη στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας όπου και συναντήθηκε με το εκεί Σωματείο και τους συγκεντρωμένους υγειονομικούς, τονίζοντας την ανάγκη ενιαίου αγώνα έναντι σε οποιαδήποτε απόλυση προσωπικού και ταυτόχρονα πάλης για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και της καθολικότητας του εμβολιασμού. Τέλος εγγυήθηκε συνεχείς παρεμβάσεις μέσα και έξω από τη Βουλή για όλα τα οξυμένα προβλήματα των δομών υγείας της περιοχής.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...