«Σταματήστε τον αποκλεισμό, αφήστε την Κούβα να αναπνεύσει» – Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

«Σταματήστε τον αποκλεισμό, αφήστε την Κούβα να αναπνεύσει», «η Κούβα δεν είναι μόνη της» και ότι «δεν θα περάσουν οι ιμπεριαλιστικές προβοκάτσιες» ήταν το μήνυμα που έστειλε η ΚΝΕ με κινητοποίησή της έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ το απόγευμα της Παρασκευής 16 Ιουλίου. 

Μέλη και φίλοι της ΚΝΕ συγκεντρώθηκαν στο πάρκο Ελευθερίας, όπου μίλησε ο Νίκος Ζαχαρόπουλος, μέλος του ΚΣ της Οργάνωσης, ο οποίος τόνισε ανάμεσα σε άλλα: Με τις σημερινές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη φωνάζουμε δυνατά: Κάτω τα χέρια από την Κούβα! Οι προβοκάτσιες των ιμπεριαλιστών δε θα περάσουν! Η Κούβα δεν είναι μόνη της! Η Κούβα θα νικήσει!

Αμέσως μετά πορεύτηκαν προς την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα με συνθήματα όπως: «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, κάτω οι προβοκάτσιες των ιμπεριαλιστών», «Στην Κούβα η προβοκάτσια σας δεν πιάνει, φονιάδες των λαών Αμερικάνοι»«Στην Κούβα δεν περνάει ο ιμπεριαλισμός, ζητώ η επανάσταση κι ο σοσιαλισμός» και «Χούντες, προβοκάτσιες, εμπάργκο, φασισμός, αυτός είναι ο ιμπεριαλισμός!». 

Πριν την ομιλία διαβάστηκε το εξής μήνυμα που απέστειλε η Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Κούβας, με αφορμή τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον κουβανικό λαό σε όλο τον κόσμο, στην ΚΝΕ και σε Κομμουνιστικές Νεολαίες από άλλες χώρες:

«Σύντροφοι και συντρόφισσες, θερμούς χαιρετισμούς σε όλους σας. Σας ευγνωμονούμε βαθύτατα για την έκφραση αλληλεγγύης και στήριξης που λάβαμε από εσάς. Ακόμα μια φορά η κυβέρνηση των ΗΠΑ, επιδιώκοντας να καταπνίξει την επαναστατική μας διαδικασία, κατάφερε να βρει στο νησί μας αδίστακτα άτομα τα οποία είναι έτοιμα να ξεπουλήσουν την αξιοπρέπειά τους στην ”αυτοκρατορία” και προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν το Σοσιαλισμό μας.

Επαναβεβαιώνουμε όσο ποτέ άλλοτε ότι, υπό από την ακατανίκητη καθοδήγηση του Κομμουνιστικού Κόμματός μας, θα αντιμετωπίσουμε όλο αυτό το αντεπαναστατικό κύμα που φαίνεται αποφασισμένο να σπιλώσει τη λαϊκή μας κυριαρχία. Ακολουθώντας την έκκληση του Προέδρου μας, Ντίας Κανέλ, να καταλάβουμε τους δρόμους που ανήκουν στους επαναστάτες, φωνάζουμε πιο δυνατά από ποτέ άλλοτε, ”Εδώ κανείς δεν παραδίνεται”!».

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το Αμερικανικό Προξενείο. Με συνθήματα όπως «Στην Κούβα δεν περνάει ο ιμπεριαλισμός, ζητώ η επανάσταση κι ο σοσιαλισμός» και «Στη χώρα του Φιντέλ δεν πιάνουν απειλές, κάτω τα χέρια απ’ τους κομμουνιστές» ξεκαθαρίζουν ότι η Κούβα δεν είναι μόνη της και πως οι προβοκάτσιες των ιμπεριαλιστών δε θα περάσουν!

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση έκανε ο Αποστόλης Σκούφας, πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Θανάσης Σγούρος, γραμματέας της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της  ΚΝΕ και μέλος του ΚΣ.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...