Στάση εργασίας απ’ τους υγειονομικούς: Κινητοποίηση στην Αθήνα ενάντια στο «νέο ΕΣΥ»

Στάση εργασίας υγειονομικών

Διαμαρτυρία ενάντια στο «νέο ΕΣΥ» των απολύσεων, των νοσοκομείων-επιχειρήσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και της επέκτασης των πληρωμών από τους ασθενείς, της κατάργησης της μόνιμης σταθερής εργασίας για τους εργαζόμενους, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Στην Αθήνα σωματεία και εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, και πραγματοποιούν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, συμμετέχοντας στη στάση εργασίας (11 π.μ.-3 μ.μ.) που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων στην Υγεία. «Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία, μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία», φωνάζουν οι εργαζόμενοι.

Τα σχέδια της κυβέρνησης για παραπέρα ιδιωτικοπoίηση της Υγείας αλλά και απολύσεις κατήγγειλε ο Μ. Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Όπως τόνισε, στις 31 Μάρτη θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις απολύσεις χιλιάδες εργαζόμενοι συμβασιούχοι αλλά και προσωπικό που έχει τεθεί σε αναστολή. 

Χαιρετισμό εκ μέρους της Επιτροπής Συμβασιούχων απηύθυνε η Ιωάννα Δημούλια. «Καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες του ΕΣΥ δουλεύοντας σε συνθήκες μεγάλης έλλειψης προσωπικού και εντατικοποίησης», υπογράμμισε και μετέφερε τα αιτήματα της Επιτροπής.  

Πηγή: 902.gr

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...